România se aliniază astfel, la nivel mondial, cu statele care deţin registre genealogice pentru rasele din tulpina Simmental şi nu numai. Beneficiile pentru sectorul zootehnic autohton sunt importante si constau în:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • recunoaşterea oficială a faptului că România deţine un Registru Genealogic pentru rasa Băltaţa Românească;
  • existenţa unui program de ameliorare  a rasei care respectă standardele internaţionale conform certificatului obţinut;
  • deschiderea de noi pieţe ca urmare a evidenţierii potenţialului genetic  la taurinele din rasa Bălţata Românească, potenţial  recunoscut internaţional;

Asociaţia Crescătorilor de Vaci "Balţată Românească" tip Simmental (ACVBR tip Simm) este  singura entitate din ţara noastră care a primit acest Certificat de recunoaştere internaţională pentru registrul genealogic.

Certificatul a fost acordat de Comitetul Internaţional de Recunoaştere a Animalelor (ICAR), singurul furnizor mondial de ghiduri, standarde şi certificare pentru identificarea animalelor, înregistrarea animalelor şi evaluarea lor.

România, prin ACVBR, participă în calitate de membru cu drepturi depline la toate evenimentele organizaţiilor internaţionale de profil, ale  federaţiilor europene şi mondiale,  reprezentative pentru tulpina Simmental precum  şi la evenimentele organizate de ICAR. 

Asociaţia Crescătorilor de Vaci "Bălţată Românească" Tip Simmental urmăreşte dezvoltarea interesului general al localnicilor în creşterea taurinelor pentru producţia de lapte şi carne şi  realizarea de activităţi în interesul general al fermierilor, în special al crescătorilor de vaci pentru lapte si  carne.

Asociaţia are peste 135.000 de membrii înscrişi în Registrul Genealogic,  membri care deţin un număr de peste 400.000 de taurine din rasa Bălţata Românească.

ACVBR tip Sim colaborează cu un număr de 36 de asociaţii şi organizaţii care efectuează,  continuu, controlul oficial al  performanţelor  bovinelor pentru lapte si carne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.