Săptămâna aceasta, de joi până duminică, jazzul se mută la Sibiu. 120 de artişti din 17 ţări vor urca pe şcena celei de-a 47-a ediţii a Sibiu Jazz Festival. Concertele au loc între 18 şi 21 mai în Piaţa Mică, iar intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Line-up 

În primele două zile, muzicienii români vor cânta în deschiderea concertelor artiştilor internaţionali, în cadrul proiectului pilot “Romanian Jazz Meeting”. Concertele artiştilor români vor fi transmise live pe www.sibiujazz.ro, pe reţelele de socializare şi pe www.livestreaming.com.

Joi, 18 mai, publicul va putea asculta melodiile celui mai performant sextet român – Jazzapella, al cărui lider este binecunoscutul Zoltan Andras. Seara continuă cu ritmuri de tango nuevo cu influenţe de jazz, exprimate într-o manieră interpretativă unică de către Accord Vibes, pentru ca mai apoi, tânăra Irina Popa sa-şi pună în valoare calitaţile scenice native într-un spectacol plin de improvizaţie. Hipnotic şi abstract, ultimul concert al serii îi revine polonezului Grzegorz Karnas, considerat unul dintre cei mai buni vocalişti de jazz ai momentului.

Vineri, 19 mai, începând cu ora 19:00, vor urca pe scena din Piaţa Mică DJazz & Happy Sins, care au pregătit un spectacol plin de culoare, sub îndrumarea celebrului pianist român Marius Vernescu. Prima seară de weekend continuă cu Peter Sarosi & Azara, care îmbină într-un mod original jazzul cu funk, soul şi blues, într-un spectacol complet. Urmează luxemburghezii de la Jeff Herr Corporation care vor interpreta într-o manieră unică şi energică atât piese noi, cât şi cover-uri după melodii celebre, pentru ca apoi, să preia scena exotica Yilian Canizares , venită din Cuba special pentru Sibiu Jazz Festival.

Sâmbătă, 20 mai, filosoful italian Mauro Sigura va deschide cea de-a treia seară de concerte în Piaţa Mică, alături de quartetul său.

Împreună vor oferi un spectacol de jazz contemporan îmbinat armonios cu acorduri mediteraneene. Atmosfera va fi întreţinută apoi de spaniolii De La Purissima.

Cunoscută pentru spectacolele pline de inovaţie şi nonconformism, trupa va interacţiona cu publicul într-un spectacol de jazz cu influenţe tradiţionale iberice.

Seara de sâmbătă se încheie în acordurile SOULBLAZz ale celebrei Natalia M. King.

De ce SOULBLAZz? Pentru ca frumoasa cantareaţa pariziană de origine americană realizează un mix perfect de soul, blues şi jazz, care îi pune în valoare calitaţile vocale.

Duminică, 21 mai, aduce în prim plan două trupe din ţinuturi îndepărtate. La orele 19:00 se vor auzi primele acorduri ale coreenilor de la Black String, un trio care face cunoscute în întreaga lume instrumentele muzicale orientale.

Şi pentru că muzica nu cunoaşte graniţe, în ultima seară de festival vor urca pe scenă sirienii de la Mozayek Band.

Pe lângă concertele în aer liber, pe toată perioada festivalului, se vor putea vizita expoziţiile din cadrul proiectului Focus Jazz. Turnul Sfatului va găzdui expoziţia de fotografii „Jazz Body Sounds”, semnată de Tibor Jakab, iar Galeria de Artă UAP Sibiu expoziţia de sculpturi realizate de Eugen Petri – „Jazz – Suflet şi Formă”, precum şi expoziţia de afişe de jazz realizate de Ştefan Orth. Piaţa Mică va găzdui sesiunile “Jam

Session în Bucătărie”, iar la Teatrul Gong vor avea loc atelierele creative pentru copii „Jazz for Kids”.


Pentru mai multe detalii despre artişti şi evenimentele desfăşurate în cadrul festivalului accesaţi www.sibiujazz.ro sau www.facebook.com/sibiujazz/

Programul evenimentelor Sibiu Jazz Festival 2017:

Piaţa Mică

JOI, 18 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Romanian Jazz Meeting

           Jazzapella

           Accord Vibes

           Irina Popa

21:30 Karnas Formula

VINERI, 19 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Romanian Jazz Meeting

           DJazz & Happy Sins

           Peter Sarosi & Azara

20:30 Jeff Herr Corporation

21:30 Yilian Canizares

SÂMBĂTĂ, 20 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Mauro Sigura Quartet

20:00 De La Purissima

21:30 Natalia M. King

DUMINICĂ, 21 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Black String

21:30 Mozayek Band

Teatrul Gong

19 – 20 MAI

19:00 Jazz for Kids

Turnul Sfatului

18 – 21 MAI

Focus Jazz: “Jazz Body Sounds”

Galeria de Artă UAP Sibiu

18 – 21 MAI

Focus Jazz: “Jazz Suflet şi Forma”

Expoziţie afişe de Jazz – Ştefan Orth.

Despre Sibiu Jazz Festival

Fenomen cultural de importanţă naţională, Sibiu Jazz Festival este singurul eveniment de profil din Romania care se mândreşte cu o istorie de aproape jumătate de secol. Lansat la începutul anilor ’70,festivalul a adus în faţa publicului cele mai mari nume ale jazzului mondial şi a ajutat la recunoaşterea în plan internaţional a celor mai importanţi artişti români de jazz. Deşi anul acesta se împlinesc 47 de ani de la prima ediţie, festivalul işi păstrează spiritul tânăr şi reuşeşte să surprindă publicul în fiecare an, graţie experienţei acumulate de-a lungul timpului.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.