Amenajarea baii este o necesitate ce in complexitatea sa dicteaza alegeri variate. Multe dintre familii se gandesc ca aici exista optiuni clasice si ca dincolo de a alege forma sau marimea cazii, culorile placilor ceramice sau alte detalii lucrurile sunt strict puse pe seama specialistilor. Totusi din punct de vedere practic se pare ca o cada poate fi cu mult mai bine inlocuita de o cabina de dus, iar la randul sau aceasta poate fi minimalista, dar si eleganta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caditele de dus le vedem ca singura optiune pentru colectarea apei si scurgerea ei. Sunt de toate tipurile, inalte sau chiar mici cat un prag, dupa gusturi.  Ce le ia locul se refera la dusurile de tip walk in pentru care producatorii ofera solutii si alternative la capitolul scurgerii de apa si anume rigole si sifoane pentru dus specifice.

Pare o idee indrazneata aceea de a renunta la cadita de dus si totusi se poate, in mod convenabil. Se va  inlocui cu nimic mai mult decat placile de gresie ce ascund in mod estetic rigola. Cu  bateria montata pe perete, zona delimitata cu usi din sticla, un astfel de dus este o alegere tot mai populara.

Preferintele dusului modern nu sunt pentru oricine

De fapt tine de preferinte personale, caci din punct de vedere functional nu exista nimic de reprosat unui astfel de sistem. Este alternativa cazilor, dusul este mai comod si mai practic, in contextul vietii actuale. Cel de tip walk in aduce in discutie un stil modern, este mai usor de curatat si intretinut cand practic cadita lipseste mare pare din griji lipsesc. In plus, denota bun gust si o unitate de stil, cand pardoseala este in intreaga baie la fel, chiar si sub dus.

Scurgerea de la nivelul pardoselii este menita sa preia cantitatea de apa si fara sa permita acumulari isi va face treaba. Producatorii de rigole ofera solutii complete in acest sens. Rigolele de la rigolesifoane.ro spre exemplu sunt realizate din inox, nu au nevoie de intretinere specifica si au o durata de viata lunga. In functie de necesitati exista variante de dimensiuni si modele. Ba chiar rigolele de perete sunt o demonstratie a faptului ca in era modera dusul poate  fi versatil.

La ora actuala este una dintre cele mai in voga sisteme, ultimele aparitii. Cabinele de dus walk in cu sistem de scurgere tip rigola mascata sub placile de gresie vor fi tot mai populare si in viitor. Rasfoind cataloage cu amenajari de bai in acest sens va dati seama ca este un stil minimalist, care da impresia de spatiu generos, intocmai pentru ca nu este delimitat standard, pentru ca lucrurile masive precum cazile nu isi fac aparitia.

Nu trebuie sa va consumati cu ideea ca nu veti putea aplica acest concept in baia dumneavoastra.  Dusurile de acest gen sunt gandite sa se plieze in orice tip de spatiu si au aparut tocmai din necesitatea de a gasi solutii pentru spatiile mici. La capitolul rigole, Iperinox cu gama sa aduce o solutie pentru astfel de dusuri. Rigole din otel inoxidabil, cu gratar, cu acoperire ceramica, cu scurgere in perete sunt parte din oferta aici. Acestea vor inlocui cu succes sistemele clasice de scurgere din bai, vor evita acumulari de apa sau de miros, fiind o solutie pentru baile moderne.

Cat despre montaj intreaga operatiune este contrar aparentelor chiar una destul de usoara. Se impune nevoia de hidroizolatie, pe suprafata unde se instaleaza dusul, ceea ce va permite ca apa sa se scurga strict prin rigola si sa nu se infiltreze in alte zone.

O diferenta avantajoasa tine si de preturi. Fara cadita de dus, una dintre cele mai costisitoare elemente din ansamblul unei cabine de dus, pretul sistemului este unul avantajos. Pretul rigolelor este raportat la calitatea produsului si la dimensiune, necesitand sa fie eficienta in raport cu un anumit volum de apa. La Iperinox preturile variaza, dar incep cu un prag accesibil oricui. Din acealasi loc pot fi achizitionate si cateva dintre accesoriile de inox.

Specialistii recomanda schimbarile in bai o data la  5 ani din motive igienice. Asadar fiti siguri ca schimbarea cazii cu o cabina de dus de tip walk in fara cadita, cu rigola de scurgere va fi ideala si perfect integrata ca stil si peste ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.