Achiziţionarea unui ciocan rotopercutor reprezintă o misiune deloc uşor de îndeplinit şi cu atât este aceasta mai dificilă cu cât necesită asigurarea unui randament optim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sprijinul celor aflaţi în căutarea unui rotopercutor eficient iese magazinul online Tehnic Bazar, care propune publicului interesat soluţii variate în acest sens. Pentru ca modelul ales să se plieze exact pe nevoi, specialiştii oferă şi câteva recomandări, mai exact o listă detaliată referitoare la caracteristicile pe care trebuie sa le prezinte scula.

Ciocanul rotopercutor şi ce aspecte dictează o alegere inspirată

Este vorba despre o unealtă special concepută pentru a realiza găuri precise şi sigure în suprafeţe tari ca betonul, oţelul, cărămida, tavane, etc. Iată aşadar care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărească cei care doresc să investească într-un rotopercutor Bosch sau produs de orice alt brand consacrat pentru eficienţă sporită în utilizare.

  • Alimentarea

În general rotopercutoarele pot prezenta două tipuri de alimentare. Este vorba despre categoria celor cu fir şi a celor cu baterii. Indiferent de opţiuni, rezultatele pot fi cele dorite dacă se încadrează în regimul de lucru vizat.

Spre exemplu, o lucrare profesională va impune utilizarea unui rotopercutor Bosch cu o frecvenţă mai ridicată, respectiv a unuia care beneficiază de alimentare cu fir. Modelele cu baterii sunt potrivite pentru lucrări mici, casnice, în regim hobby.

  • Puterea

Iată un alt criteriu important de avut în vedere atunci cand este necesar un rotopercutor. Puterea este cea care dictează eficienţa cu care este finalizată o operaţiune, respectiv condiţiile în care acesta se derulează. Spre exemplu, pentru a realiza lucrări de şantier, se impune un motor cu puterea de 18V, iar în cazul lucrărilor casnice este suficient un rotopercutor cu puterea de 10 V.

În cazul modelelor cu fir, se impune un model de cel puţin 1400 W pentru lucrări profesionale şi 350 W pentru cele în regim hobby.

  • Mandrina

Aceasta poate să fie de tip SDS sau cu cheie. Cea dintâi categorie prezintă avantaje clare, respectiv o mai uşoară schimbare a burghiurilor. În cazul modelelor cu cheie este necesară experienţa întrucât manevrarea trebuie realizată cu responsabilitate. Există de asemenea rotopercutoare SDS convenţionale, max şi plus. Fiecare se poate orienta în acest sens după nevoie şi accesibilitate.

  • Culoarea

Unii vor considera irelevant acest aspect, însă de asemenea reprezintă un criteriu de selecţie şi nu vizează partea estetică, ci pe cea funcţională.

În funcţie de culoare, acestea se împart în rotopercutoare profesionale, semiprofesionale şi în regim hobby. Iată deci un mod eficient de a le diferenţia. Modelele albastre sunt reprezentantive articolelor profesionale, cele verzi rotopercutoarelor semiprofesionale, iar varietatea coloristică specifică celorlalte este pentru modelele dedicate amatorilor.

  • Percuţia

 Cei care doresc o anduranţă optimă trebuie să se orienteze după un model pe măsură, respectiv după categoria rotopercutoarelor pneumatice şi nu a celor mecanice. Forţa de perforare şi gradul de uzură este vizibil diferit în cazul acestora, a percuţiei pneumatice.

  • Capacitatea de perforare

Pentru lucrările în lemn sau cărămidă este necesară o capacitate sporită de perforare, respectiv una care să varieze între 10 – 30 mm. Spre exemplu, în beton este necesară utilizarea percuţiei, astfel încăt diametrul obţinut să fie acelaşi, respectiv unul mai mare. Neapărat trebuie avute în acest sens în vedere intrucţiunile de folosire oferite de producător, pentru a nu depăşi limitele de perforare ale aparatului utilizat.

  • Producătorul

Nu în cele din urmă un reper în alegerea ciocanului este numele producătorului. Îşi pot da seama cel puţin de calitatea unui produs cumpărătorii după brandul acestuia. Un nume popular pe piaţă desigur că va oferi mai multă încredere cumpărătorilor, însă de obicei bugetul pentru cele de înaltă calitate nu este întocmai unul moderat. Se disting însă printr-o utilizare de durată şi prin mai multă eficienţă în folosire.

De asemenea, preţul este un aspect de urmărit, însă nu neapărat unul definitoriu. Acesta depinde de tipul rotopercutorului, respectiv de regimul în care va fi utilizat. În funcţie de cât este de complex de asemenea va avea un preţ mai ridicat sau mai scăzut. În orice caz, ideea este de a urmări un raport echilibrat între cele două – preţ şi calitate. Găsesc cei interesaţi soluţii pe măsură în acest sens în cadrul magazinului online tehnicbazar.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.