În zilele noastre, indiferent dacă lucrezi la birou sau de acasă, timpul personal este din ce în ce mai limitat. În special programul de la 09 la 17, cel pe care majoritatea populaţiei îl are impus la serviciu, reduce cantitativ acele momente în care un om este relaxat şi poate să aleagă singur pe care dintre activităţile preferate să le facă. Cu toate acestea, există câteva tips & tricks care îţi pot prelungi timpul de linişte, având o stare de spirit mult mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

        Iată ce poţi face pentru a-ţi prelungi timpul în care să ai grijă de tine

            Organizează-te

            Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere înainte de a te arunca spre oricare altă activitate este acela de a-ţi prioritiza activităţile într-o listă. Poţi să îţi cumperi o agendă specială în care să îţi treci programul zilnic sau, dacă eşti o persoană care s-a născut cu tehnologia în sânge, foloseşte o aplicaţie specială pentru things to do. Aici este necesar să îţi treci exact orele în care lucrezi, timpul petrecut pe drum dacă e cazul, orele de somn şi cele care au rămas pentru alte activităţi. Spre exemplu, un program normal poate să conste în: 8 ore de somn, trezit o oră, 2 ore pe drum, 9 ore la muncă şi doar 4 ore pentru tine.După ce faci asta, vei şti exact care sunt acele orele preţioase de timp liber.

            Răsfaţă-te măcar de 2-3 ori pe săptămână

            Pentru a avea mai mult timp pe care să ţi-l dedici pasiunilor tale, alege ca măcar de câteva ori pe săptămână să ieşi din rutină şi răsfaţă-te. O idee cu un lucru pe care l-ai putea elimina din program în aceste zile este gătitul. Se ştie cât de obositor este să te apuci să găteşti ceva gustos pentru tine sau familia ta după ce ai lucrat mult, aşa că ai putea să încerci un abonament cu mâncare gătită în Bucureşti de la foodnation.ro, care te scapă de stresul bucătăritului, aducându-ţi la uşă mâncăruri delicioase şi sănătoase, care să înlocuiască perfect ceea ce ai fi făcut şi tu, poate chiar fără să sesizezi diferenţele. Doar că, renunţând uneori la această activitate care necesită timp, te poţi axa, cu burta plină, pe dezvoltarea ta personală.

            Înlocuieşte cu altceva timpul mort

            Dacă pe parcursul unei zile te loveşti de aşa-numitul timp mort, acela când stai la cozi, eşti blocat în trafic sau îţi termini task-urile mai repede la serviciu, atunci ia în calcul să profiţi la maximum de el. În loc să stai pe telefon sau pur şi simplu ascultând conversaţiile anoste ale celor din jur, poţi să asculţi un podcast bazat pe un subiect care te interesează sau poţi citi dintr-o carte în format Ebook sau pdf. Aşa vei reuşi să te relaxezi, învăţând totodată lucruri noi din acest gen de activităţi.

            Acestea fiind spuse, nu uita să te consideri pe tine cea mai mare prioritate a ta, vezi care sunt orele care îţi rămân pentru a fi doar tu şi cu pasiunile tale şi dă startul unui proces de dezvoltare personală în forţă, răsfăţându-te din ce în ce mai des.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.