Daca locuiesti la casa, cel mai probabil te bucuri de aer curat, de iarba proaspat cosita si de o gradina generoasa. Daca ai suficient spatiu incat sa iti amenajezi o livada, este necesar sa stii cum sa o ingrijesti corespunzator. Pomii fructiferi sunt extrem de apreciati si foarte multe persoane isi doresc sa ii cultive, pentri roadele lor extraordinar de sanatoase. Totusi, trebuie sa iei in calcul enorma responsabilitate pe care o vei avea, astfel ca este necesar sa te documentezi cu privire la modurile prin care iti poti ingriji livada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
FOTO: Pexels.com
FOTO: Pexels.com

Top 3 cele mai utile sfaturi pentru a te bucura de o livada prospera in fiecare an!

 

1. Foloseste biostimulatori

Daca iti doresti ca livada ta de pomi fructiferi sa iti ofere constant roade delicioase, este necesar sa o ingrijesti corespunzator. Poti face acest lucru, utilizand biostimulatori, iar pe site-ul Hectarul.ro gasesti o gama variata de substante perfecte pentru hranirea si ingrijirea pomilor. Aceste substante se folosesc pentru nutritia, stimularea si protectia livezii tale. Cu ajutorul acestor biostimulatori, vei avea parte de arbori sanatosi, ce vor creste intr-un ritm alert. Alege cu atentie produsul pe care iti doresti sa il folosesti si neaparat citeste prospectul inainte de a-l utiliza. In felul acesta, vei stii atat daca produsul este potrivit pentru nevoile tale, cat si cantitatea de care ai nevoie, astfel incat sa nu iti afecteze livada.


 

2. Curata-i regulat

Nimic nu este mai important decat sanatatea livezii tale. De aceea, trebuie sa o ingrijesti corespunzator. Pentru a te asigura ca vei avea an de an o recolta bogata, este necesar sa cureti pomii cu regularitate. Fructele stricate, frunzele uscate sau ramurile putrede, iti pot afecta serios livada, astfel va trebuie sa te asiguri ca le inlaturi cat de des este posibil. Daca un fruct s-a stricat, ori cade la pamant, ori ramane in copac, alterand si celelalte fructe. Frunzele cazute la pamant iti afecteaza estetic gradina si te impiedica sa te deplasezi cu usurinta, iar crengile subrede ale pomilor, te pot rani pe tine, sau pe cei dragi.

 

3. Asigura-te ca livada beneficiaza de suficienta apa


Este cunoscut faptul ca pomii au nevoie de o cantitate semnificativa de apa, pentru a se dezvolta corespunzator. Exista perioade din an, cand ploua destul de des, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji pentru udarea livezii. Totusi, exista si momente cand seceta isi face aparitia, sau cantitatea de apa rezultata in urma ploii, nu este suficienta. Pentru a evita eventualele daune ce pot aparea printre pomii tai fructiferi, instaleaza in livada ta, un sistem de irigare complet. Poti opta pentru un sistem prin picurare, care sa ude livada treptat, astfel incat sa nu existe posibilitatea de inundatie.

Asadar, daca ai o livada cu pomi fructiferi, tine cont de micile trucuri din cadrul acestui articol. Foloseste intotdeauna biostimulatorii potriviti, curata pomii cu regularitate si asigura-te ca acestia beneficiaza de cele mai bune conditii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.