Agenţia Naţionalã de Integritate, împreună cu alte 13 instituţii publice cu rol în prevenirea corupţiei, au înfiinţat astăzi, la Paris, o reţea de promovare a principiilor de bună guvernare - Network for Integrity (Reţeaua pentru Integritate) – prima platformă internaţională care vizează exclusiv domeniul integrităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţeaua este formată din instituţii din Franţa, Italia, Croaţia, Grecia, Letonia, Coreea de Sud, Peru, Mexic etc., autorităţi cu atribuţii în managementul declaraţiilor de avere şi de interese, prevenirea şi sancţionarea conflictelor de interese, a incompatibilitãţilor sau a averilor nejustificate.

Platforma a fost creată cu scopul de a facilita schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul transparenţei declaraţiilor de avere şi de interese, a metodelor de investigare a incidentelor de integritate şi de a crea cadrul necesar pentru a ajuta statele care doresc sã implementeze sisteme similare de integritate.

Lansarea Reţelei de Integritate s-a realizat sub auspiciile Summitului Mondial al Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă de la Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.