Acneea este o afecţiune dermatologică ce îţi poate cauza probleme la orice vârstă. În funcţie de gradul de gravitate al acestei probleme, este necesar să te prezinţi în cabinetul unui dermatolog pentru a realiza investigaţiile necesare. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de acnee sunt provocate de un stil inadecvat de tratare a pielii şi a organismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vrei să reduci şansele de a dezvolta o problemă severă în ceea ce priveşte acneea sau doreşti să reduci această afecţiune fără riscuri, ai la îndemână câteva soluţii foarte simple. Informaţiile pe care le vei găsi în acest articol te vor ajuta să tratezi acneea singură, atacând cauzele, nu doar efectul. Cel mai important este, însă, să le pui în practică concomitent, pentru a obţine rezultatele dorite în timp mai scurt.

Iată cum poţi reduce acneea în mod eficient şi fără riscuri

Foloseşte produse potrivite pentru tenul tău

            Multe probleme ale pielii survin în urma utilizării unor produse inadecvare pentru tenul tău. Dacă acneea îţi cauzează probleme în momentul de faţă, poţi recurge la un tratament pentru acnee potrivit ţie, de pe 24beauty.ro. Nu folosi produse care îţi încarcă tenul sau produse grase şi, de asemenea, evită pe cât posibil uleiul, chiar şi cel de cocos, ori crema de gălbenele. Poţi folosi aceste ultime produse doar pe suprafaţa buzelor, dacă este necesar.

Hidratează-te

            Hidratarea este extrem de importantă. Bea acei 2 litri de apă pe zi. Hidratarea adevărată trebuie să înceapă din interior. De asemenea, optează şi pentru o cremă hidratantă, care să regleze secretia de sebum. Indiferent de cât de uleios sau gras ar fi tenul tău, vei observa foarte curând cât de repede se absoarbe această cremă. Acesta este un semn clar al lipsei de hidratare, lucru care favorizează apariţia acneei.

Renunţă la lactate o perioadă

            Produsele lactate sunt un bun prieten al acneei. Acestea pot produce erupţii ale pielii sau alte afecţiuni similare, motiv pentru care este extrem de eficient să le excluzi din alimentaţie pentru o perioadă. În câteva săptămâni, vei vedea că pielea şi tenul tău îşi vor schimba foarte mult aspectul. Optează, în schimb, pentru preparate pe bază de plante, precum este tofu sau băuturile vegetale.

Dezinfectează-ţi telefonul

            Având în vedere că telefonul se află foarte des în contact cu tenul tău, este necesar să îl dezinfectezi. Pe suprafaţa acestuia se strâng aproape la fel de multe bacterii precum se strâng pe capacul unui W.C., iar asta spune totul despre situaţie. Dezinfectează-ţi pe cât posibil şi mâinile, dar şi căştile, pentru a te asigura că nu te expui bacteriilor mai mult decât este strict necesar.

            Aşadar, dacă acneea îţi cauzează probleme, poţi face aceste lucruri pentru a reduce în mod eficient şi fără riscuri efectele şi cauzele acestei afecţiuni. Desigur, toate aceste măsuri de protecţie ar trebui realizate în acelaşi timp pentru a vedea rezultate consistente în timp cât mai scurt. Nu uita să te consulţi şi cu medicul tău dermatolog, pentru a scăpa definitiv de povara reprezentată de acnee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.