Pasionaţii vacanţelor neconvenţionale şi cei care aleg să lucreze ”la distanţă” iau tot mai des în calcul achiziţia de case mici, pe roţi sau modulare. Această nişă se dezvoltă exploziv la nivel internaţional şi prinde aripi tot mai mult şi în România. Tiny House Festival, primul festival de locuinţe mobile din Europa Centrală şi de Est are loc la Râşnov, între 23 şi 25 iunie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizaţie de construcţie de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare şi filtrare a apei pluviale.

Tudor şi Anda Maxim, fondatori  şi iniţiatori ai celor mai premiate proiecte de promovare turistică a României, Experience Bucharest şi Experience Romania, în parteneriat cu jucători de top din industria caselor modulare şi din domeniile conexe, organizează la Râşnov, în judeţul Braşov, Tiny House Festival, primul festival de profil din Europa centrală şi de Est.

Este un eveniment care aduce în acelaşi loc antreprenori, constructori, influenceri renumiţi internaţional, oameni creativi şi clienţi. Este cadrul perfect pentru schimbul de idei, concepte creative din lumea tiny houses.

Piaţa locuinţelor modulare este estimată la 5 miliarde de euro anual

„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses şi de case modulare în acelaşi loc, timp de trei zile. Expozanţii vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuţele expuse, la cel mai mic  preţ garantat din tot anul. Preţurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanţă, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a creşte această nişă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internaţional, piaţă estimată la 5 miliarde de euro anual”, declară Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival şi Pura Vida Huts, producător de tiny houses.

Căsuţele sunt şi o investiţie excelentă într-un business de turism. Oferă o amortizare rapidă a investiţiei. Turiştii aflaţi în căutarea unei experienţe speciale în natură plătesc în România operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 şi 160 de euro/ noapte, iar investiţiile într-o căsuţă pot fi de la 12.000 de euro în regie proprie până la sume de zeci de mii de euro pentru construcţii complexe.

Conceptul de tiny house mizează pe maximizarea spaţiului prin alternative inteligente, sustenabile şi eficiente de locuire, propunând soluţii variate ce vizează reducerea impactului asupra mediului.

Tiny House Festival reuneşte producători de case pe roţi, modulare şi din prefabricate din ţara noastră ce vor prezenta modele inovatoare menite a inspira şi a susţine tot mai multe persoane să îmbrăţişeze acest stil de viaţă şi de călătorie. Lor li se vor alătura furnizori de materiale de construcţii, firme de soluţii de încălzire în pardoseală, izolaţii sau off-grid. Gândit ca o platformă pentru pasionaţi, evenimentul are şi o secţiune pentru conversii de van-uri, food trucks, auto de epocă, dar şi pentru rulote noi şi retro destinate închirierii sau vânzării.

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea face turul caselor expuse, vor putea studia modelele şi vor învăţa despre procesul de proiectare şi realizare.

De asemenea, ei se pot delecta cu produse eco şi delicii oferite de food trucks ori pot achiziţiona accesorii handmade realizate de artizani locali. Pentru a intra în spiritul acestui stil de viaţă, în program sunt incluse ateliere şi dezbateri despre energie regenerabilă, construcţii eco şi off-grid living dedicate adulţilor şi copiilor. 

Organizatorii oferă invitaţii gratuite până la data de 15 iunie - https://tinyfestival.house/invitation/ şi  vouchere de zeci de euro pentru cazare în casuţele din circuitul turistic.

Printre expozantii Tiny House Festival, editia 2023 se numara : Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism),  Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove.

Tiny House Festival este un eveniment recomandat de revista de organizare, design şi fine living OrDeLi.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ziua I - Vineri, 23 iunie 2023

●       12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferinţă de presă. Networking

●       13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses şi vizitarea standurilor expozanţilor

Ziua II - Sâmbătă, 24 iunie 2023

●       10:00 – 20:00. Activităţi specifice la standurile participanţilor, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaţilor şi ateliere şi activităţi pentru copii, în spaţiile comune ale festivalului

●       19.00-21.00. Petrecere

Ziua III – Duminică, 25 iunie 2023

●       10:00 – 17.00. Activităţi specifice evenimentului

17:00. Închiderea primei ediţii a Tiny House Festival
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.