Nu este un secret faptul ca foarte multe persoane prefera calatoritul cu masina in detrimentul zborului cu avionul. Desi a doua varianta este mai rapida, pe distante scurte, se observa o tendinta in a utiliza autoturismul personal in locul altor mijloace de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De cele mai multe ori, frica de zbor este cea care ii face pe oameni sa aleaga masina, dar exista si persoane care prefera sa viziteze si alte obiective turistice pe drumul catre destinatia de vacanta, ceea ce din avion ar fi imposibil de facut. Daca si tu iti doresti acelasi lucru, iti poti face planurile de concediu tinand cont de locurile in care nu este prea dificil de ajuns cu automobilul.

In continuare, vei descoperi 4 tari in care poti ajunge cu masina in concediul de vara, fara a pierde prea mult timp pe drum:

Grecia

Grecia, tara cu o istorie bogata, monumente si peisaje extraordinare, nu este deloc straina romanilor dornici de vacante pe meleaguri straine. Grecia este o destinatie superba, cu tarm atat la Marea Mediterana, Marea Ionica, cat si la Marea Egee, ceea ce ofera o multime de posibilitati in ceea ce priveste sejururile. Fie ca preferi sa stai pe tarm, sau sa te cazezi pe una din miile de insule, agentiile de turism au in portofoliu oferte Grecia care iti vor satisface toate cerintele. Distanta dintre Romania si tara lui Ahile nu este una mare, asa ca se poate ajunge cu masina, iar pe drum nu vei duce lipsa de obiective turistice de vizitat.

Turcia

Aceasta frumoasa tara, ce isi are teritoriul pe doua continente, este in topul preferintelor romanilor pentru destinatii de vacanta, iar acest lucru se datoreaza peisajelor frumoase, obiectivelor turistice si a oamenilor care sunt extrem de calzi si primitori. In plus, preturile accesibile si serviciile de calitate nu sunt, nici ele, de ignorat. Odata ce traversezi stramtoarea Bosfor, ce leaga Marea Neagra de Marea Marmara, vei putea admira inca din prima clipa diferenta dintre partea europeana si cea asiatica. Destinatiile preferate ale turistilor se afla pe coasta Marii Mediterane, cum ar fi Antalya, Alanya sau Side.

Croatia

Aceasta tara, fosta membra a Iugoslaviei, are o iesire foarte larga la Marea Adriatica, ceea ce face din ea o atractie turistica pe timp de vara. Nu multi romani stiu, insa, de aceasta perla mediteraneana, care promite vacante de neuitat, dar in ultimii ani agentiile de turism de din tara au inceput sa includa in “meniu” si vacante in Croatia. Coasta croata si cele peste 1000 de insule fac din aceasta tara o destinatie perfecta pentru iubitorii de mare, dar in special pentru persoanele care doresc sa plece in concediu cu masina si sa faca opriri pentru a descoperi locuri interesante pe parcursul calatoriei. Distanta intre Romania si Brela, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, este de aproximativ 1300 de km.

Muntenegru

O alta fosta membra a Iugoslaviei, Muntenegru este o destinatie turistica mai putin cunoscuta, asemeni Croatiei. Coasta scaldata de apele Marii Adriatice, peisajele de basm, dar si linistea fac din aceasta tara o destinatie ideala pentru familii sau cupluri care doresc sa isi petreaca vacanta de vara intr-o loc linistit, cu un aer antic. Avantajul major al acestei tari este ca poate fi vizitata in totalitate in cateva zile, datorita suprafetei mici pe care o are, iar acest lucru este un avantaj pentru cei ce prefera masina personala in detrimentul avionului.

Daca te numeri printre persoanele cu frica de zbor sau care pur si simplu prefera sa plece in concediu cu masina pentru a putea admira diferite obiective pe drum, acestea sunt tarile care merita vizitate cu autoturismul pe timpul verii. Distantele nu sunt atat de mari, iar drumul iti rezerva numeroase surprize placute pana la destinatie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.