La ora actuala, pe piata exista o multime de locuri de munca pentru care ai nevoie de o diploma de studii de superioare, fiind o cerere destul de importanta, in conditiile in care multi tineri se plang de lipsa de coerenta dintre informatiile pe care le primesc in facultate si cerintele practice ale unui angajator din domeniul in care acestia vor sa activeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In acelasi timp, mai exista si problema banilor. Multi tineri nu au posibilitatile materiale pentru a putea urma cursurile facultatii dorite, mai ales daca aceasta se afla intr-un alt oras si apar costurile unui trai decent. In acest caz, multi aleg sa practice meserii din afara domeniilor preferate, iar cursurile trec pe un plan secundar, fiind depasite de nevoile materiale.

Iata in ce industrii te poti angaja chiar daca nu ai o diploma de facultate

Din fericire, lumea se dezvolta si din ce in ce mai multi angajatori pun un pret mai mare pe ceea ce pot face tinerii in mod practic, find din ce in ce mai putin interesati de studii. De asemenea, industrii puternice prefera rezultatele materiale in locul diplomelor, iar acestea se pot obtine si cu ajutorul unor cursuri, fara a mai fi nevoie de ani de facultate.

Industria petroliera

Chiar daca omenirea intreaga face eforturi semnificative sa renunte la a mai folosi energie combustibila si epuizabila, va fi nevoie de ani multi pana cand industria petroliera isi va pierde din putere.

In acelasi timp, industria aceasta se bazeaza foarte mult si pe relatii internationale, ceea ce inseamna ca pentru cei care activeaza in aceasta zona este o oportunitate foarte buna pentru a calatori.

Pentru a intra in acest domeniu, exista atat facultati, cat si cursuri care reprezinta calea catre un loc de munca. Foarte cautate sunt cele care care instruiesc specialisti pe Siguranta si Sanatate sau Prevenirea si Stingerea Incendiilor, deoarece industria in sine are cateva riscuri specifice.

Industria digitala

Se poate spune fara teama de a gresi ca lumea traieste intr-o era digitala. Astfel, industria ocupa un loc de top in ceea ce priveste angajarile la nivel mondial. Aceasta reprezinta o ocazie perfecta atat pentru cei care vor sa lucreze atat ca angajati ai unei companii, dar si pe cont propriu, pe baza de colaborari ca freelanceri, mai ales daca este vorba de servicii de programare.

Un programator se poate forma doar prin practica, iar aceasta se poate experimenta cu ajutorul cursurilor specializate.

Industria medicala

In mod paradoxal, industria medicala primeste atat oameni care se pregatesc aproape 10 ani in facultate, cat si oameni care au la baza cursuri de specialitate. O meserie usor accesibila, chiar si pentru cei fara diploma de facultate este cea de asistent medical, fiind cautata la nivel mondial. Cei care vor sa se dezvolte intr-o astfel de directie pot alege cursurile de la AteliereleILBAH, locul in care poti invata de la profesionisti.

Pentru a putea intra intr-o astfel de industrie este, totusi, nevoie de participarea la cursuri specializate sustinute de catre profesionisti in aceste domenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.