ALD Automotive, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa leasingului operaţional din România, încheie anul 2015 cu o cifră de afaceri de 30.5 milioane de Euro*.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut a marcat 10 ani de activitate pe piaţa locală pentru compania de leasing operaţional şi o creştere generală care se reflectă atât la nivelul flotei, cât şi a numărului de clienţi.

În comparaţie cu anul 2014, flota auto a crescut cu 6%, ajungând în 2015 la 8.876 autovehicule. În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, acesta a crescut anul trecut cu 26% şi număra 336 de clienţi activi din companii din industrii variate, precum farma, servicii financiare, FMCG sau telecom. 80% dintre contracte sunt de leasing operaţional full service şi 20% de administrare a flotei auto, iar cea mai mare investiţie făcută de ALD Automotive în 2015 a vizat dezvoltarea flotei cu aproximativ 1.800 de autovehicule.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Evoluţia ascendentă a fost susţinută de diversificarea portofoliului pe segmente de clienţi şi dezvoltarea de noi servicii şi iniţiative destinate nevoii de mobilitate a acestora. Anul trecut a însemnat pentru ALD Automotive abordarea unei noi nişe de piaţă, cea a IMM-urilor, şi consolidarea poziţiei de precursor în materie de servicii inovatoare şi personalizate. Compania creat primul produs de leasing operaţional de tip White Label de pe piaţa românească, a făcut prima livrare a unei flote electrice în sistem leasing operaţional către un client de top pe piaţa locală şi a livrat oficial primul hibrid din gama unui important producător de automobile.

Un alt segment de business cu rezultate foarte bune este platforma de licitaţii online pentru maşini uzate, ALD carmarket. De la lansarea acesteia, în martie 2010 şi până la finalul anului 2015, dealerii şi comercianţii au cumpărat online peste 7.000 de autovehicule returnate la finalul contractelor. Anul trecut au fost vândute 1.428 de maşini, iar 91% dintre tranzacţii s-au desfăşurat doar online. Astfel, platforma ALD carmarket a devenit un canal important de vânzare a autovehiculelor uzate, câştigând încrederea unei reţele extinse de cumpărători care subscriu oferte online pentru maşinile aflate în licitaţie.

Strategia de dezvoltare a companiei pentru 2016 include, în primul rând, concentrarea pe clienţi si pe creşterea continuă a calităţii serviciilor oferite. În al doilea rând, dat fiind progresul tehnologic, compania se va axa şi pe dezvoltarea unor noi aplicaţii şi platforme care să vină în sprijinul managerilor de flotă şi utilizatorilor autovehiculelor. ALD Automotive va continua şi anul acesta susţinerea iniţiativelor de  protejare a mediului înconjurător prin cursuri de condus defensiv şi ecologic oferite utilizatorilor şi prin diverse acţiuni de „înverzire” a flotelor auto ale clienţilor.

*Raportarea cifrei de afaceri în sistemul Grupului ALD Automotive este bazată pe sistemul contabil internaţional.

 

Société Générale

Société Générale este unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Sprijinindu-se pe un model diversificat de bancă universală, Grupul îmbină soliditatea sa financiară şi strategia de creştere durabilă cu ambiţia de a fi banca de referinţă pentru calitatea relaţiilor cu clienţii, recunoscută pe toate pieţele pe care activează, aproape de clienţii săi, aleasă pentru calitatea şi angajamentul echipelor sale.

Société Générale joacă un rol important în economie de 150 de ani. Cei mai mult de 148 000 de colaboratori, care lucrează în 76 de ţări, îi servesc în fiecare zi pe cei 32 de milioane de clienţi ai grupului din întreaga lume. Echipele Société Générale acordă consiliere şi servicii clienţilor persoane fizice, companiilor şi comunităţilor pe trei linii principale de activitate:

§  Banca de retail în Franţa, sub mărcile Société Générale, Crédit du Nord şi Boursorama, ce oferă o gamă completă de servicii financiare multicanal dezvoltate cu cele mai performante inovaţii digitale;

§  Banca internaţională de retail, servicii financiare şi asigurări prezentă în economiile emergente şi în activităţile specializate cele mai importante;

§  Banca clienţilor corporativi şi de investiţii, administrări de active, private banking şi servicii pentru investitori, cu expertiză recunoscută, clasificări în topuri internaţionale şi soluţii integrate.

Société Générale este inclusă în componenţa principalilor indici de dezvoltare durabilă: FTSE4Good (Global şi  Europa), Euronext Vigeo (Global, Europa, Zona Euro şi Franţa), ESI Excellence (Europa) Ethibel şi 4 dintre indicii STOXX ESG Leaders. Pentru mai multe informaţii, puteţi urmări contul twitter @societegenerale sau vizita site-ul www.societegenerale.com

ALD Automotive

ALD Automotive este filiala specializată în leasing operaţional şi administrarea flotelor de autovehicule a GrupuluiSociété Générale. ALD Automotive este unul dintre cei mai mari furnizori din Europa şi o companie de referinţă pe piaţa sa:

§   Operează în 41 de ţări

§   Are 5,000 de angajaţi

§   Administrează peste 1,200,000 de autovehicule (31 decembrie 2015)

 

Combinând profesionalismul şi calitatea serviciilor, ALD Automotive oferă companiilor soluţii integrate cu valoare adaugată atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi urmări pe LinkedIn sau ne puteţi vizita la adresa : www.aldautomotive.com.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.