Imaginează-ţi cât de bine se vor împleti miresmele şi culorile în bucătăria ta, atunci când pregăteşti cele mai apetisante şi gustoase salate. E foarte greşit să credem că salatele sunt un fel de mâncare plictisitor, dimpotrivă, ele pot fi un dans de arome şi texturi. În plus, sunt sănătoase şi săţioase, dacă sunt pregătite corect şi pot fi savurate atât la prânz, cât şi la cină. Aşa că, pregăteşte-te să notezi câteva reţete care îţi vor transforma salatele într-o sărbătoare a gusturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă 5 reţete delicioase de salate perfecte pentru acest sezon

Salata Caprese - simplitatea la ea acasă

Începem cu ceva simplu şi elegant: salata Caprese. Ai nevoie de roşii coapte, mozzarella proaspătă şi frunze de busuioc verde şi, bineînţeles, nişte capere. Feliază roşiile şi mozzarella, aşază-le alternativ pe un platou, adaugă busuiocul, sare, piper, caperele şi un strop generos de ulei de măsline. Şi voilà, ai creat o operă de artă culinară în 5 minute!

Salata de linte cu legume coapte - o explozie de nutrienţi

Pentru ceva mai săţios, poţi pregăti salata de linte cu legume coapte. Vei avea nevoie de linte verde, dovlecel, ardei roşu, ceapă roşie şi morcovi. Coace legumele până devin aurii şi amestecă-le cu lintea fiartă. Adaugă un dressing din ulei de măsline, oţet de mere, miere şi muştar pentru un plus de savoare.

Salata Waldorf - un clasic reinventat

Nu putem omite clasica salată Waldorf. Crocantă, dulce şi cu o notă de aciditate, această salată te va cuceri instant. Ca ingrediente, poţi alege salată de pe auchan.ro, alături de mere, ţelină, nuci, struguri şi maioneză ca dressing sau iaurt pentru o variantă mai uşoară. Taie ingredientele, amestecă-le şi bucură-te de texturile diverse pe care această salată ţi le oferă.

Salata de quinoa cu mango şi avocado – pentru un iz tropical

Dacă vrei să te simţi ca în vacanţă, încearcă salata de quinoa cu mango şi avocado. Quinoa fiartă, mango copt, avocado, ardei iute, coriandru şi un dressing citric din suc de lime şi miere sunt tot ce ai nevoie pentru această salată. Este un preparat care îţi va răsfăţa papilele gustative şi te va energiza în zilele toride de vară şi nu numai.

Salata de rucola cu parmezan şi pere - eleganţă şi fineţe

Salata de rucola cu parmezan şi pere este şi ea o alegere perfectă pentru prânz sau pentru cină. Rucola picantă, pere dulci, parmezan ras şi nuci prăjite sunt ingredientele de care ai nevoie. Un strop de oţet balsamic şi ulei de măsline va lega toate aromele împreună.

Astfel, acum că ai descoperit aceste reţete delicioase, eşti pregătit să impresionezi la orice masă. Fiecare salată este o poveste de gust, culoare şi textură, aşteptând să fie savurată. Important este să ştii faptul că nu ai cum să dai greş cu o salată, fiindcă este atât de uşor de preparat, iar variantele de reţete sunt nenumărate. Aşa că, pune-ţi imaginaţia la treabă şi creează-ţi propriile capodopere culinare sau încearcă-le pe cele de mai sus, pentru început.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.