Dacă întâmpinaţi probleme în trafic, ceilalţi şoferi vă atenţionează că aveţi de-a face cu o problemă sau depistaţi că unele becuri ale maşinii nu mai funcţionează corespunzător, atunci este esenţial să remediaţi cât mai curând posibil aceste nereguli. Cel mai adesea, soluţia cea mai sigură presupune să înlocuiţi becurile defectuoase, fie că vorbim de becurile de semnalizare, de becurile suplimentare de la oglinzile retrovizoare sau de becurile farurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vă cunoaşteţi foarte bine maşina şi aţi mai făcut asta, atunci puteţi înlocui pe cont propriu becul defectuos. Manualul maşinii vă va detalia procesul de înlocuire a becului, aşa că nu ar trebui să întâmpinaţi probleme. Pe de altă parte, cablurile, becurile şi piesele din jurul luminilor sunt adesea foarte fragile şi pot fi periculoase mai ales dacă nu aveţi experienţă. În funcţie de tipul de vehicul pe care îl deţineţi, înlocuirea becurilor defectuoase poate necesita să vă prezentaţi la un service auto, acolo unde un mecanic cu experienţă poate rezolva corect şi rapid această problemă.

Cum se înlocuieşte becul farului?

Dacă întâmpinaţi probleme cu becurile farurilor, pot exista două posibile cauze. În primul rând, este posibil ca becurile să fie arse şi vor necesita înlocuire. Totuşi, dacă lumina este diminuată, asta nu înseamnă întotdeauna că becurile urmează să se ardă. Luaţi în considerare faptul că farurile sunt fabricate din acril, un material care poate începe să se oxideze pe măsură ce este expus la razele UV ale soarelului. Din cauza oxidării, farurile devin ceţoase sau opace şi pot căpăta o nuanţă gălbuie. Acest lucru este agravat de murdărie, de praf, de substanţele chimice şi de toate resturile care se pot acumula pe suprafaţa farurilor de-a lungul timpului. Dacă farurile se sting şi becurile sunt în stare bună, atunci este posibil să aveţi nevoie de serviciul de restaurare a farurilor. Acest serviciu implică curăţarea profesională a farurilor pentru a le reda funcţionarea corectă. Fie că veţi apela la serviciile unui mecanic  sau veţi rezolva această problemă pe cont propriu, puteţi comanda accesorii de iluminare auto şi kit-uri de reparaţii faruri de la Siriusmag, magazinul care vă pune la dispoziţie o varietate de accesorii şi piese auto pentru diverse mărci.

Cum vă puteţi da seama că trebuie să înlocuiţi becul de semnalizare?

Cea mai simplă modalitate prin care puteţi evita problemele cauzate de semnalizatoare este să inspectaţi periodic becurile, mai ales că becurile de semnalizare arse sunt uşor de detectat. Ceea ce trebuie să faceţi este să parcaţi maşina într-un loc sigur, după care să aprindeţi luminile de urgenţă şi să verificaţi dacă toate cele patru becuri principale sunt luminoase, eficiente şi funcţionează corect. Dacă observaţi că lumina unui bec este estompată sau tinde să se diminueze, înlocuiţi acel bec înainte de a se arde şi de a vă pune siguranţa în pericol. În plus, majoritatea vehiculelor vă anunţă când becul este stins sau nu mai funcţionează. Vehiculele noi vă atenţionează printr-o notificare de avertizare pe tabloul de bord. În cazul altor vehicule, este posibil să observaţi că semnalul de direcţie emite un bip mai rapid, mai puternic sau mai lung decât de obicei. Toate acestea sunt semne că un bec s-a defectat, este ars sau pe cale să se ardă.

Este deosebit de important să preveniţi astfel de probleme, deoarece un bec ars sau care nu mai este la fel de eficient vă poate limita capacitatea de a comunica cu ceilalţi şoferi din trafic. De exemplu, atunci când becurile nu mai funcţionează adecvat, luminile de avarie pot acţiona ca un semnal de întoarcere. Becurile care nu mai funcţionează corect vă pot împiedica, de asemenea, să transmiteţi în mod eficient intenţiile de a schimba benzile sau de a vira. Dincolo de aceste pericole de siguranţă, becurile defecte vă pot aduce o amendă sau vă pot împiedica să treceţi de inspecţia tehnică periodică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.