Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Bursa de valori Bucureşti (BVB) lansează în România un nou Program – „Investor Relations and Liquidity Support Programme” – în care vor fi selectaţi până la 3 emitenţi care vor beneficia de consultanţă pentru a îmbunătăţi vizibilitatea şi lichiditatea acestora pe piaţa de capital. Programul va fi derulat în strânsă colaborare cu companiile selectate şi cu o echipă de consultanţi profesionişti în Relaţii cu investitorii (IR), cu expertiză locală şi internaţională, ai companiei VERTIK.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa comună va permite companiilor selectate să-şi sporească vizibilitatea pe pieţele de capital din România şi să obţină un set de instrumente esenţiale pentru a-şi poziţiona mai bine povestea pe piaţa de capital, în faţa investitorilor. Companiile vor primi sprijin concret, adaptat nevoilor lor, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea strategiei, pentru a crea o poveste de investiţii eficientă, gestionarea internă a activităţii IR, precum şi instruirea echipelor IR, sprijin în implementarea strategiei de IR, timp de 6 luni de la livrarea acesteia.

Companiile interesate să se alăture programului pot aplica până cel târziu pe 28 februarie 2023.

Se aşteaptă ca mai mult de 10 companii listate să se înscrie în program, dintre care până la 3 vor fi selectate. Colaborarea cu firmele selectate va începe cel târziu în mai 2023. Mai multe detalii legate de procesul de înregistrare sunt disponibile aici.

80% din costurile serviciilor de consultanţă furnizate pentru companiile selectate în cadrul programului sunt acoperite de KTACF - Programul de cooperare tehnică pentru dezvoltarea pieţelor de capital, finanţat de Guvernul Coreei, în timp ce 20% din costuri ar urma să fie acoperite de companiile selectate.

Pentru a afla mai multe despre program şi despre ultimele tendinţe în IR, companiile sunt invitate să se înscrie la webinar-ul de lansare din 19 ianuarie, găzduit de BERD, Bursa de Valori Bucureşti şi firma de consultanţă românească VERTIK. Companiile care doresc să participe la webinar trebuie să-şi înregistreze participarea aici.

„Bursa de Valori Bucureşti are o bază de investitori puternică şi diversificată, precum şi o bază de emitenţi care au potenţialul de a deveni mai atractivi prin utilizarea instrumentelor proactive de IR şi lichiditate. Pe termen lung, credem că succesul companiilor listate depinde de modul în care acestea reuşesc să construiască o piaţă de capital activă, care să menţină atenţia investitorilor şi să atragă continuu noi investitori. Acest lucru ar conduce la o piaţă de capital mai eficientă, cu afaceri capabile să acceseze capitalul la un cost rezonabil, sporind ulterior investiţiile în activitatea lor şi conducând la creşterea ocupării forţei de muncă şi a contribuţiei lor în economie” a declarat Attila Toth, Director, Capital & Financial Markets Development Team, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

„Suntem încântaţi să fim martorii lansării programului în România, datorită iniţiativei BERD. Invităm companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti să aplice deoarece credem că avem multe poveşti de investiţii interesante care pot atrage semnificativ mai mult interes din partea investitorilor. O strategie clară şi eficientă pentru prezenţa pe piaţa de capital a unei companii este un factor decisiv care poate îmbunătăţi vizibilitatea, percepţia investitorilor şi, în final, lichiditatea şi multiplii de evaluare şi aceasta este ceea ce ne propunem” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

„Suntem onoraţi că am fost numiţi consultanţi pentru <Investor Relations and Liquidity Support Programme> şi să contribuim astfel cu expertiza noastră la un proiect unic, prin care până la 3 emitenţi îşi vor actualiza practicile de IR şi vor deveni mai vizibili pe piaţa de capital. Vom colabora îndeaproape cu echipa fiecărei companii, atât cu profesioniştii din management, cât şi cu cei din domeniul IR, pentru a concepe o abordare adecvată şi pentru a defini şi sprijini implementarea celor mai bune instrumente IR pentru beneficiul pe termen lung al companiei şi al tuturor acţionarilor. Creşterea vizibilităţii printr-o strategie de IR mai bună înseamnă aducerea afacerilor mai aproape de investitori, prin utilizarea unor tehnici şi instrumente de comunicare diversificate şi este misiunea noastră de zi cu zi la VERTIK" a declarat Daniela Şerban, Consultant principal, fondator şi Managing Partner VERTIK.

Pentru întrebări suplimentare, companiile sunt rugate să ia legătura cu Daniela Şerban, la adresa dserban@vertikgroup.eu

Despre VERTIK

Cu sediul în Bucureşti, compania VERTIK oferă servicii integrate de consultanţă, pentru dezvoltarea şi implementarea strategiilor de IR (Relaţia cu Investitorii) şi a comunicării financiare, adaptate nevoilor companiilor, pe pieţele de capital româneşti şi internaţionale. Compania colaborează cu unele dintre companiile listate recent la BVB, incluse în indicele principal BET, cu companii listate pe piaţa AeRO, precum şi cu cele interesate de emiterea de acţiuni sau obligaţiuni.

Despre Bursa de Valori Bucureşti

Bursa de Valori Bucureşti, instituţie fundamentală a pieţei de capital, este singurul operator de pieţe de valori mobiliare din România. Bursa de Valori Bucureşti, companie listată pe propria piaţă din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde şi Depozitarul Central, instituţia responsabilă pentru operaţiunile de registru şi decontare în România, iar în octombrie 2019 a luat fiinţă contrapartea centrală CCP.RO, instituţie care va prelua funcţia de compensare a tranzacţiilor cu valori mobiliare în România şi care va contribui la relansarea pieţei de produse derivate la bursa locală. Capitalizarea bursieră cumulativă a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (locală şi internaţională) depăşeşte 44 miliarde EUR (date la 16 ianuarie 2023), În anul 2022 indicele BET a ajuns la 20 de companii, pentru prima dată în istoria sa. De asemenea, la finalul anului 2022, România avea 13 companii listate incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, şapte în indicii FTSE Global Micro Cap şi şase în indicii FTSE Global All Cap. Pentru mai multe informaţii despre Bursa de Valori Bucureşti, vă rugăm să consultaţi www.bvb.ro

Despre Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativei antreprenoriale în 38 de economii, de pe trei continente. Banca este deţinută de 71 de state, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD urmăresc să facă economiile din regiunile sale competitive, bine guvernate, verzi, incluzive, reziliente şi integrate. Până în prezent, BERD a investit peste 10 miliarde de euro în peste 500 de proiecte din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.