Crezi ca tematicile unor cursuri de dezvoltare personala se adreseaza numai adultilor? Te inseli! Copiii si adolescentii alcatuiesc un segment larg de interes cand vine vorba de aceste programe. Studiile psihopedagogice au demonstrat ca inceperea unei astfel de pregatiri inca din timpul scolii ajuta tinerii sa isi gaseasca mai repede si mai usor drumul in viata. Impartite pe doua categorii de varsta, respectiv 11 – 14 ani si 15 – 18 ani, modulele sunt gandite pentru a raspunde problemelor principale cu care se confrunta copiii si adolescentii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confuziile inerente care apar indeosebi in perioada de tranzitie de la copilarie la adolescenta si mai departe la maturitate pot fi depasite cu tact daca sunt abordate dintr-o perspectiva corecta. Un adolescent care a participat la cursuri de dezvoltare personala de pe https://successacademy.ro/ nu va mai fi indecis in privinta alegerii facultatii sau meseriei pe care si-o doreste, deoarece va sti exact care sunt punctele sale forte si talentele native. Acest lucru se datoreaza autocunoasterii! Modulele parcurse, prin tehnicile moderne si exercitiile practice propuse, il vor ajuta sa isi descopere potentialul si sa isi atinga obiectivele propuse in viata.

Rezultatele obtinute de participanti sunt realmente impresionante, transformarile fiind remarcate cu usurinta de parinti, profesori si cei apropiati. Iata ce beneficii pot aduce aceste programe educationale!

  • Imbunatatirea autocontrolului, prin dezvoltarea capacitatii de a invinge frica si timiditatea, copiii reusind sa vorbeasca relaxat in public sau sa sustina un examen oral fara emotii negative;
  • Consolidarea increderii de sine;
  • Dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a sustine discursuri sau prezentari captivante, de interes;
  • Invatarea limbii engleze la un nivel competitiv si perfectionarea abilitatilor de comunicare si fluenta in exprimare;
  • Prin intermediul unor cursuri de dezvoltare personala, copiii si adolescentii isi pot contura o gandire critica, analitica, logica si constructiva;
  • Invatarea strategiilor prin care sa devina buni speakeri, lideri de succes si mediatori cu influenta;
  • Dezvoltarea inteligentei emotionale, precum si dobandirea abilitatii de a decoda limbajele non-verbale sau paraverbale, activitati care nu sunt predate in scoli;
  • Constientizarea stilului personal, identificarea punctelor forte si a punctelor slabe;
  • Imbunatatirea abilitatilor de conducator, asertivitatea si capacitatea de a face fata presiunilor si stresului;
  • Imbunatatirea abilitatilor organizatorice si utilizarea optima a resurselor;
  • Integrarea facila in colectivitate si contruirea unor relatii sau parteneriate viabile.

Mindset-ul de invingator, apanajul unor cursuri de dezvoltare personala

Modulele se concentreaza pe psihologia copiilor si adolescentilor, invatandu-i cum sa isi creasca increderea in sine si cum sa isi infranga frica de esec. Autenticitatea si mindset-ul de invingator sunt doua calitati pe care participantii le deprind pana la finalizarea acestor programe. Relatiile cu parintii, familia, colegii sau prietenii vor fi mai constructive odata ce vor invata despre arta conversatiei, empatie si despre cum si ce sa vorbeasca cu ceilalti.

Task-urile organizatorice nu ii vor mai pune in dificultate, acestia stiind sa isi prioritizeze sarcinile si obiectivele fara a mai pierde timp pretios cu activitati care nu aduc niciun beneficiu. Pe durata cursurilor, vor invata sa se organizeze mai eficient, sa isi faca un plan sau sa initieze un proiect. Stiut fiind faptul ca fiecare adolescent isi doreste sa devina independent financiar, cursurile ofera si o pregatire solida in antreprenoriat si educatie financiara. Cei care viseaza sa devina antreprenori de succes vor avea acces la toate informatiile fundamentale in acest sens.

Asadar, pachetele de cursuri de dezvoltare personala sunt instrumente valoroase pentru fiecare copil si adolescent! Inscrierea la aceste module aduce beneficii pe termen lung, care vor fi pretuite intreaga viata!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.