Assetto, startup-ul care deschide tuturor accesul la investiții fracționale în imobiliare, anunță atragerea ca investitori a doi lideri din mediul de business, Nicolae Rațiu și Răzvan Raț. Implicarea acestora marchează o etapă importantă în evoluția Assetto și consolidează angajamentul echipei de a transforma experiența de co-proprietate și investiții în imobiliare pentru toți cei interesați.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem încântați să anunțăm că doi lideri remarcabili, Nicolae Rațiu și Răzvan Raț, s-au alăturat echipei Assetto, aducând cu ei atât expertiză în business, cât și pasiunea lor pentru real estate și inovație”, menționează Bogdan Almași, CEO Assetto.

Nicolae Rațiu, omul de afaceri româno-britanic, a decis să susțină proiectul Assetto nu doar financiar, ci și prin preluarea funcției de Președinte al Advisory Board. Cu o experiență vastă în business, investiții și dezvoltare de proiecte imobiliare, domnul Rațiu va aduce un aport semnificativ la strategia de extindere globală a Assetto.

“Întotdeauna am fost de părere că modelele de business inovatoare au darul de a aduce un plus de prosperitate și de a ajuta comunitățile să progreseze. M-a bucurat faptul că o echipă de români a dezvoltat un produs care își propune să reinventeze felul în care se fac investițiile în real estate și să democratizeze accesul la cele mai interesante dintre oportunitățile de investiții. Am acceptat cu bucurie propunerea fondatorilor Assetto de a mă alătura proiectului atât din poziția de investitor, cât și ca Președinte al Consiliului Consultativ. Sunt convins că Assetto va avea succes dar și un foarte important impact în comunitate. Lucrăm deja împreună la un proiect care, prin intermediul aplicației Assetto, va da o șansă multor clădiri istorice să fie restaurate și reintroduse în circuitul economic. Assetto construiește viitorul, dar nu te poți ocupa cu succes de ceea ce urmează dacă nu ai niște rădăcini foarte solide.” a declarat omul de afaceri Nicolae Rațiu.

Clădirile istorice vor putea fi restaurate prin intermediul Assetto Heritage

Unul din obiectivele domnului Rațiu îl reprezintă salvarea clădirilor istorice din întreaga țară și va putea fi mijlocit prin intermediul Assetto Heritage, divizie care va permite comunității investitorilor să contribuie la achiziționarea, restaurarea și valorificarea acestor clădiri într-o manieră sustenabilă și eficientă economic.

În calitate de Președinte al Boardului Consultativ, domnul Nicolae Rațiu va juca un rol esențial în atragerea unor nume de prestigiu din industria internațională de real estate, investiții și finanțe în proiectul Assetto.

“Domnul Rațiu aduce o perspectivă valoroasă, ghidându-ne în următoarele etape de dezvoltare. Cu ajutorul dumnealui, planificăm să explorăm piețele dinamice din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, după lansarea proiectul pilot în România la începutul anului viitor.”, adaugă Almași.

Răzvan Raț, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României și actual om de afaceri de succes, se alătură proiectului Assetto ca investitor și partener strategic. Contribuția sa va fi esențială în lansarea locală a aplicației de investiții fracționale și co-proprietate pentru zona imobiliară, dar planurile de viitor sunt să aducă pe piață, alături de fondatorii Assetto, o nouă aplicație mobilă, Assetto Sports, care să ofere posibilitatea fanilor să investească fracțional în jucători de fotbal.

Iubitorii fotbalului vor putea investi fracțional în jucătorii lor favoriți Assetto Sports va aduce un model inovator de investiții fracționale în jucători de fotbal, oferind fanilor din întreaga lume posibilitatea de a investi în jucătorii lor favoriți și de a tranzacționa fracțiile din drepturile lor de joc pe o piață secundară. Astfel, Assetto Sports transformă fanii în participanți activi, aducând o nouă perspectivă asupra implicării în sport.

“Investesc în startup-uri de tehnologie pentru ca sunt pasionat de tot ceea ce este nou și inovator. O afacere de succes presupune ca fondatorii să aibă setat ca obiectiv un impact pozitiv în viețile viitorilor utilizatori. Pe lângă oportunitatea creată în industria imobiliară, ce m-a atras a fost propunerea fondatorilor de a lansa împreună aplicația Assetto Sports, prin care fanii vor putea să investească în sportivii lor preferați. Assetto va putea duce sportul în general și fotbalul în mod special la un nou nivel în ceea ce privește implicarea fanilor. Totul va deveni un spectacol interactiv, va transforma fanul într-un investitor.” a declarat Răzvan Raț, fostul căpitan al naționalei de fotbal a României și proaspăt absolvent al unui Executive Master la UEFA Academy.

“Trecutul impresionant al lui Răzvan în fotbal, în asociere cu reușitele sale ca om de afaceri și investitor în tehnologie, îl fac un partener valoros pentru echipa Assetto. Aceste colaborări reprezintă un pas important pentru Assetto în misiunea de a crea oportunități unice și experiențe inovatoare pentru investitorii din comunitatea noastră.”, precizează co-fondatorul Assetto.

Despre Assetto:

Assetto este o aplicație de investiții fracționale, concepută pentru a democratiza accesul la investiții în active imobiliare de valoare ridicată. Fondată în Elveția de către Bogdan Almași și Andra Costin, Assetto reprezintă o platformă care îmbină tehnologia și investițiile imobiliare pentru a crea o experiență de co-proprietate accesibilă tuturor.

Startup-ul este în acest moment parte din programul de accelerare Faster Capital și derulează o rundă de finanțare de 2 milioane EUR. Lansarea aplicației de mobil și listarea primelor proprietăți vor avea loc în Q1 2024, iar investiția minimă va fi de doar 100 EUR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.