Fondul de investiţii de growth AGISTA a ghidat reţeaua de clinici de recuperare medicală Centrokinetic pentru a finaliza achiziţia a 2 clinici KineticPlus din Municipiul Braşov şi deschiderea unei noi clinici în zona Dristor din capitală. În urma acestor tranzacţii, reţeaua Centrokinetic se extinde la 7 unităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine la scurt timp de la lansarea primei clinici Centrokinetic din afara Bucureştiului, la Cluj-Napoca, la începutul lunii decembrie a anului trecut. AGISTA a intrat în acţionariatul Centrokinetic în vara anului 2023, achiziţionând un pachet de peste 30%, în vara anului 2023, cu obiectivul clar de a sprijini dezvoltarea reţelei de clinici şi de a o ajuta să se extindă cu cel puţin 10 clinici în următorii patru ani. De atunci, reţeaua Centrokinetic s-a extins deja cu patru clinici în mai puţin de jumătate de an.

În urmă cu un an, când am avut prima discuţie cu cei de la AGISTA, nu îmi imaginam că ne vom putea dezvolta într-un ritm atât de rapid şi de stabil. Ca fondator al acestui business, simt că acum am mult mai multă încredere decât înainte să fac mişcări îndrăzneţe, care să propulseze compania mai departe. AGISTA s-a dovedit a fi mai mult decât un finantator care promitea capital pentru business-ul meu, este un partener cu care mă pot consulta ori de câte ori simt nevoia de ghidaj. Beneficiind de acest sprijin, acum mă pot dedica mai mult asupra actului medical şi a creşterii calităţii serviciilor noastre. De aceea, pot spune că am luat probabil o decizie foarte bună atunci când am acceptat acest parteneriat”, spune Bogdan Andrei, fondatorul şi Directorul Medical al Centrokinetic.

Este un moment foarte important pentru noi şi ne bucurăm că proiectul Centrokinetic are tracţiune. După deschiderea clinicii din Cluj-Napoca, deschidem acum a patra clinică din Bucureşti şi achiziţionăm clinicile KineticPlus într-o perioadă scurtă. Ne-a făcut plăcere să contribuim la realizarea acestei tranzacţii de tip M&A (mergers and aquisitions) şi să oferim suport pe parcursul întregului proces de achiziţie, de la analizarea pieţei locale de recuperare din Braşov, la structurarea tranzacţiei, negociere, documentaţie şi chiar întărirea echipei locale”, spune Dragoş Dărăbuţ, Senior Investment Manager AGISTA.

Centrokinetic achizitionează pachetul majoritar al clinicilor KineticPlus din Braşov

Pentru materializarea acestei tranzacţii, AGISTA a pornit de la analiza pieţei de recuperare medicală din Braşov, unde a analizat în profunzime companiile competitoare de pe piaţă, precum şi reţelele mari de servicii medicale, care oferă şi servicii de recuperare. Însă, probabil unul dintre cele mai importante roluri ale AGISTA – care se aplică şi în acest caz – rămâne acela de a identifica oportunităţile de creştere atunci când apar şi de a ajuta owner-ul business-ului partener să ia decizia potrivită în privinţa extinderii sau dezvoltării, la momentul potrivit.

În continuare, urmează faza de integrare, în care Centrokinetic va urmări îmbunătăţirea proceselor medicale şi a echipamentelor, consolidarea echipei locale prin completarea ei cu medici specializaţi în recuperare, dar şi aportul unei culturii organizaţionale care urmăreşte calitatea serviciilor, setarea unor valori puternice, precum profesionalism, respect faţă de echipa medicală, pacienţi şi procesul medical.

„Clinicile KineticPlus oferă servicii de recuperare medicală premium clienţilor săi de foarte mult timp. Prin parteneriatul cu Centrokinetic, ne dorim să trecem la următorul nivel de dezvoltare şi să oferim servicii şi mai bune clienţilor noştri. Avem încredere în echipa Centrokinetic şi AGISTA şi credem că echipele pe care le-am format şi crescut la Braşov vor performa în continuare”, a spus şi Andrei Gheorghiu, fondatorul clinicilor KineticPlus.

Centrokinetic deschide o nouă clinică de recuperare medicală în Bucureşti, lângă staţia de metrou Dristor

„Suntem foarte încântaţi că am reuşit să deschidem o clinică nouă în Bucureşti şi vreau să mulţumesc echipei pentru eforturile depuse în ultima perioadă. Business-ul Centrokinetic s-a dublat în ultimele şase luni de când am devenit parteneri cu AGISTA şi acest lucru ne bucură. Urmează o perioadă de consolidare, de integrare a noilor clinici şi de îmbunătăţire a sistemelor interne, după care vom continua extinderea reţelei naţionale Centrokinetic”, a spus Adrian Pavelescu, CEO Centrokinetic.

Fondul de investiţii de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate. Cu specific de acţionar minoritar, AGISTA investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu şi contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluţii personalizate, ghidaj şi networking, având alături un partener de creştere în perspectiva transformării în campion regional.

AGISTA investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare şi agritech. De la lansare şi până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, FORT, Top Tech, Bittnet Group şi Centrokinetic.

Centrokinetic este reţeaua de clinici integrative de ortopedie şi recuperare medicală dedicate afecţiunilor osteoarticulare, cu capabilităţi complete de diagnostic şi tratament, de la consultaţie medicală, RMN deschis specializat pe aparatul locomotor, săli ultramoderne de kinetoterapie şi aparatură de ultimă generaţie pentru proceduri de fizioterapie. Echipa de fiziokinetoterapeuţi Centrokinetic reuneşte peste 110 profesionişti pregătiţi să conducă programele de recuperare elaborate de medicii clinicii în mod personalizat, pentru fiecare pacient al clinicii. Detalii complete despre clinică se regăsesc pe www.centrokinetic.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.