Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, afacerile JTI în 2021 cumulate pentru cele două entităţi care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşesc 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro). Suma totală include acciza şi este în creştere cu circa 12% faţă de 2020. Pe lângă accize, JTI a mai virat la buget şi TVA, plus alte taxe si contribuţii, reprezentând în total 80% din cifra de afaceri, şi anume circa 5,6 miliarde lei, cu peste 14% mai mult faţă de anul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul celor două entităţi JTI în 2021 este de peste 825 milioane lei, în creştere cu circa 13% comparativ cu 2020.

„Rezultatele bune obţinute de companiile din sectorul tutunului înseamnă şi sume în creştere virate la stat, dat fiind că pachetul de ţigarete este cel mai taxat produs. De asemenea, majorarea cifrei de afaceri înseamnă că putem continua să investim în România, să exportăm mare parte din producţia locală, să fim un partener de nădejde al autorităţilor în combaterea contrabandei şi, nu în ultimul rând, să derulăm programele sociale şi culturale demarate în urmă cu 25 de ani. Ne dorim să putem raporta şi pentru anul în curs rezultate financiare bune şi, implicit, creşterea sumelor plătite la buget. Vom reuşi în condiţiile unei politici fiscale predictibile, stabilităţii cadrului de reglementare şi menţinerii contrabandei la nivel scăzut. În prezent, aşteptăm noul calendar de creştere a accizei şi asistăm la dezbateri prelungite pe tema unei eventuale taxe noi, intitulate ”de solidaritate”. În cazul nostru, taxele reprezintă deja 80% din cifra de afaceri cumulată, restul de 20% fiind costuri cu materiile prime, materialele de producţie, logistica, transportul, costul forţei de muncă şi profitul producătorului.”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

JTI este una dintre primele multinaţionale stabilite local, încă din 1993. Compania a investit până acum peste 250 milioane de euro pe piaţa locală şi, recent, a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din Bucureşti. În momentul de faţă, aproximativ 75% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

JTI are peste 1.200 de angajaţi în sediul din Bucureşti, fabrică şi birourile de vânzări din toată ţara, şi este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

România este al doilea producător european de ţigarete, la egalitate cu Germania şi după Polonia. Conform INS, în 2021 totalul exporturilor de tigarete si produse din tutun a fost de peste 1,34 miliarde de euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care au investit local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo, al proiectelor CoolSound şi Aplauze pentru poet, precum şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI a fost premiată recent de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 40.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.