Produsele din tutun încălzit şi majoritatea ţigărilor electronice conţin nicotină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicotina este unul dintre factorii care, alături de gust şi ritual, joacă un rol important în a-i convinge pe fumătorii adulţi să înlocuiască ţigările cu produse fără fum. Pentru a trece complet la aceste produse, fumătorii trebuie să le vadă ca pe nişte înlocuitori acceptabili ai ţigărilor.

Nicotina, deşi provoacă dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului. Acest lucru a fost recunoscut de un număr mare de experţi şi instituţii.

Produsele care conţin nicotină le sunt interzise unor anumite categorii de persoane, precum minorii şi femeile însărcinate sau care alăptează. De asemenea, produsele care conţin nicotină nu trebuie să fie utilizate de persoanele cu boli cardiace, nici de cele care prezintă risc de a dezvolta diabet, epilepsie sau convulsii. O altă categorie o reprezintă consumatorii de produse fără nicotină.

Renunţarea la tutun şi nicotină este cea mai bună alegere pentru sănătate. Măsurile existente de control al tutunului menite să descurajeze iniţierea şi să încurajeze renunţarea trebuie continuate. Însă, în pofida acestor eforturi, milioane de oameni continuă să fumeze. Produsele fără fum fundamentate ştiinţific pot juca un rol important în a-i îndepărta pe adulţii, care altfel ar continua să fumeze, de consumul ţigărilor. Cu ajutorul unui cadru de reglementare adecvat şi cu sprijin din partea societăţii civile, putem construi împreună un viitor fără fum mai repede decât dacă ne-am baza doar pe măsurile convenţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.