Peste 3.000 de liberali au participat, vineri după-amiază, la mitingul organizat de PNL Dolj pentru susţinerea candidaţilor din judeţele Olteniei la alegerile din 11 decembrie, printre cei prezenţi numărându-se şi ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, venit să îl susţină pe Dacian Cioloş. Preşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis participanţilor că are datoria ”de onoare” să reducă decalajele dintre Oltenia şi Ardeal, menţionând că altfel partidul nu se mai numeşte PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În numele Partidului Naţional Liberal vă spun un lucru: am o datorie de onoare, să reduc decalajele între Oltenia şi Ardeal, altfel nu ne mai numim Partid Naţional Liberal. Avem o obligaţie de onoare pentru toată Oltenia: să facem locuri de muncă. Să ne uităm la Bihor, să ne uităm la Timiş, să ne uităm la Arad, la Cluj, la Braşov şi la alte judeţe care nu au şomaj, care nu dau ajutoare sociale doar ca să creeze dependenţă, care au parcuri industriale şi investitori, astfel încât să avem bunăstare pentru cetăţenii noştri. În Oltenia, speranţă este, dar administraţie am senzaţia că nu este. O administraţie care în Dolj produce 30.000 de şomeri mai bine pleacă acasă", a spus Alina Gorghiu, într-un discurs susţinut pe scena amplasată în Piaţa William Shakespeare din Craiova.

De asemenea, liberalilor din Oltenia li s-a adresat şi primarul Aradului Gheorghe Falcă, care a vorbit tot despre importanţa creării de locuri de muncă.

"Oameni buni, vă vorbesc astăzi despre viaţă şi decizie. Viaţă înseamnă educaţie, înseamnă profesie, locuri de muncă, familie şi în final frumos ar fi să avem mulţi nepoţi. Vă vorbeşte despre locuri de muncă un om care acum 10 ani avea în oraşul lui 32.000 de locuri de muncă, iar Aradul are astăzi 80.0000 locuri de muncă şi asta înseamnă viaţă şi aşa trebuie să fie în toată România. Oameni bun, viaţă este cea mai mare binecuvântare pe care o primeşte fiecare om, nu trebuie să ne batem joc de viaţă, nici de a noastră, nici de a copiilor noştri. Anul trecut, pentru că în Arad nu mai erau locuri de muncă, am bătut ţara şi am adus 1.500 de oameni la lucru în Arad. Ei au venit din Vaslui, din Teleorman şi din Gorj, cazaţi. Iar mai târziu au avut curaj să îşi aducă familiile. Vă pot spune că i-am privit în ochi, plângeau, le-am dat o şansă la viaţă. Locuri de muncă înseamnă şansă la viaţă. Şi acum îmi vine să plâng de plânsetul lor că noi, românii, le-am dat viaţă, noi astăzi trebuie să luăm decizia să nu ne mai plece copii afară, să ne rămână în ţară, să le dăm viaţă prin locuri de muncă, să le dăm viaţă prin ceea ce înseamnă împlinirea familiei. De aceea trebuie să luăm decizia, decizia cea mare să schimbăm viaţă oamenilor, să le facem o viaţă bună, cu familiile lor, cu copiii lor, cu Partidul Naţional Liberal înainte. Oameni buni, toate aceste lucruri le putem realiza, aşa cum am spus, prin decizia noastră şi avem şi un conducător, Dacian Cioloş şi un popor român. La 100 de ani de la Marea Unire, ieşiţi cu toţii afară, ridicaţi-vă din lanţurile pe care vi le-a adus Ponta şi PSD-ul, rupeţi lanţurile voastre şi ieşiţi din sărăcie", a spus Falcă pe scenă. 

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a participat şi el la evenimentul PNL de la Craiova, pentru a-l susţine pe Dacian Cioloş.

”In urmă cu un an de zile, premierul Dacian Cioloş m-a chemat să îl ajut după o tragedie de la Colectiv din care am învăţat cu toţii un lucru, şi anume că corupţia ucide. M-am alăturat premierului ştiind că este un profesionist desăvârşit, iar omul Dacian Cioloş este şi mai valoros de atât. Votându-l pe Dacian Cioloş, votăm onestitate. Ţara asta nu mai are nevoie de tătuci, de despoţi luminaţi, n-are nevoie de tirani. Are nevoie de bun simţ, de onestitate şi de cinste. De aceea votăm Dacian Cioloş", a precizat Pîslaru.

La mitingul organizat de liberali la Craiova, sub denumirea ”Oltenia se ridică”, au mai luat cuvântul liderii organizaţiilor PNL din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Argeş, Teleorman.

Peste trei mii de persoane au participat la miting. Iniţial, organizatorii au anunţat prezenţa a aproximativ 10.000 de persoane.

Înainte de începerea evenimentului, liberalii au semnat, împreună cu Alina Gorghiu, un pact pentru susţinerea proiectelor din Masterplanul pentru Transporturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.