Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean, îşi propune ”specializarea” antrenorilor şi a celorlalte categorii de profesionişti din sportul românesc. ”Se pare că, în ultimii ani, rezultatele pe care le avem la nivel de performanţă denotă o cădere liberă în ceea ce priveşte sportul, în general”, afirmă Toncean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O dorinţă de-a mea în timpul mandatului pe care îl am la Agenţia Naţională pentru Sport este de a specializa antrenorii şi, hai să zic, specialiştii pe care îi avem în sportul românesc. Se pare că, în ultimii ani, rezultatele pe care le avem la nivel de performanţă denotă o cădere liberă în ceea ce priveşte sportul, în general. Dacă în urmă cu câţiva ani eram campioni mondiali la handbal, eram campioni mondiali la gimnastică, reprezentam ceva în fotbalul mondial, iată că astăzi ne este greu să ne impunem. Nu ne este imposibil, ne este greu”, a afirmat Gabriel Toncean într-o emisiune la Medika TV, joi seară.

Acesta este de părere că, în ceea ce priveşte sportul România are nevoie ”obligatoriu de un proiect sănătos de ţară”.

”Şi când spun un proiect sănătos mă refer la ceva ce ar trebui să vină cu continuitate. Ştim bine că atunci când se schimbă un ministru în sport, spre exemplu, vine un alt ministru care gândeşte altcumva, pe care consilierii îl sfătuiesc altceva, care are o altă viziune asupra sportului şi asupra a ceea ce se întâmplă în România şi nu mai dau crezare trecutului. Noi, în acest moment, la Agenţia Naţională pentru Sport, încercăm să punem în practică inclusiv proiectele foştilor miniştri şi să luăm tot ce considerăm noi şi oamenii din jurul nostru că a fost bun, pentru că doar aşa se poate face performanţă”, mai declară Gabriel Toncean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.