Jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti au intervenit, luni seară, pe stadion la în timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele FC Petrolul Ploieşti şi UTA Arad, pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, descoperind zeci de articole pirotehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe timpul desfăşurării manifestaţiei sportive, în minutul 20, suporterii galeriei echipei gazdă - facţiunea Knot, dispuşi în peluza a II-a a stadionului, sub pretextul celebrării unui moment important din istoria galeriei, au desfăşurat un banner de mari dimensiuni, agreat de organizatorul jocului sportiv, la adăpostul căruia au aprins mai multe articole pirotehnice. Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu şi stoparea activităţii nelegale a suporterilor s-a intervenit cu o subunitate de jandarmi, care, în urma verificărilor efectuate, au depistat un suporter care avea asupra sa articole pirotehnice, precum  şi mai multe asemenea obiecte abandonate în locul respectiv (peste 40 în total)”, informează, luni seară, Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti.

Suporterul suspectat că a introdus petardele pe stadion a fost scos din galerie, fiindu-i întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru deţinerea fără drept de materiale pirotehnice. Documentele şi materialele au fost predate poliţiştilor pentru continuarea verificărilor.

Oficialii Jandarmeriei precizează că pe timpul intervenţiei „nu s-a impus folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare”.

„În acelaşi context, au mai fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale la regimul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare totală de 10.900 lei. Două dintre acestea au fost date organizatorului şi unui reprezentant al firmei de securitate, pentru neluare măsurilor de control specifice, în vederea împiedicării introducerii în stadion a materialelor interzise”, mai transmite sursa citată.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale.

Echipa Petrolul Ploieşti a încheiat la egalitate, luni, pe teren propriu, scor 1-1, cu gruparea UTA Arad, în ultimul meci al etapei a cincea din play-out-ul Superligii.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.