Schiorul norvegian Aleksander Aamodt Kilde, numărul 2 mondial în ultimele două ierni, s-a accidentat grav, sâmbătă, în timpul coborârii de la Cupa Mondială de la Wengen, în Elveţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dublu câştigător în staţiunea elveţiană anul trecut, Kilde a căzut după mai bine de două minute de efort la finalul coborârii, înainte de a se opri în gard. Imaginile televizate au arătat cum norvegianul urla de durere în timp ce paramedicii îi aplicau un garou la genunchiul drept.

Cursa a fost întreruptă, schiorul fiind evacuat cu un elicopter. Câştigător al globului de cristal în 2020, Kilde a terminat pe locul 3 în prima coborâre de la Wengen, joi, şi pe locul 3 în super-G, vineri.

În vârstă de 31 de ani, câştigătorul Cupei Mondiale din 2020 suferise deja o accidentare gravă la genunchi în ianuarie 2021.

Schiorii specializaţi în viteză au concurat timp de trei zile pe legendara şi foarte solicitantă pârtie Lauberhorn. Vineri, francezul Alexis Pinturault s-a accidentat la super-G. El şi-a rupt ligamentele încrucişate anterioare, iar sezonul său s-a încheiat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.