Apărarea lui Robinho a făcut apel la Curtea Supremă din Brazilia pentru a evita ca acesta să fie încarcerat, după ce o instanţă a dispus ca fostul fotbalist să îşi ispăşească pedeapsa în ţara sa de origine. El a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol în grup în Italia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce miercuri magistraţii Curţii Superioare de Justiţie (STJ) au decis cu o largă majoritate de 9 voturi din 11 că Robinho poate fi încarcerat în Brazilia - o decizie "cu efect imediat" - apărarea fostului fotbalist a decis să facă apel la Curtea Supremă braziliană, a declarat joi pentru AFP unul dintre avocaţii săi.

Avocaţii săi au depus o cerere "habeas corpus" la Curtea Supremă pentru a-l menţine în libertate pe Robinho până la epuizarea tuturor recursurilor posibile.

Robinho, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat în 2017 la 9 ani de închisoare de justiţia italiană pentru participarea la violul în grup al unei tinere de 23 de ani într-un club de noapte din Milano. Sentinţa a fost confirmată de Curtea de Casaţie italiană în ianuarie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.