Organizatorii maratonului de la Londra au anunţat că au primit 840.318 de cereri de înscriere pentru cursa din 2025, ceea ce depăşeşte recordul mondial de 578.374 de cereri stabilit la ediţia de anul trecut, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 53.000 de alergători au încheiat săptămâna trecută cea de-a 44-a ediţie a maratonului, un record pentru acest eveniment, iar campioana olimpică Peres Jepchirchir a stabilit un record mondial la feminin.

"Este un total absolut fenomenal", a declarat luni directorul evenimentului, Hugh Brasher. "În plus, creşterea numărului de cereri de înscriere din partea femeilor, de la aproximativ 43% anul trecut la 49% anul acesta, este excepţională şi ne apropie pentru prima dată de paritate în ceea ce priveşte înscrierile. Vrem să inspirăm oameni de toate vârstele şi abilităţile să devină activi, iar aceste cifre uimitoare, care bat recorduri, arată cum Maratonul TCS Londra face acest lucru şi cât de mulţi oameni vor să participe", a adăugat Brasher.

Maratonul de la Londra din 2025 este programat pentru 27 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.