Asociaţia Cluburilor Europene a precizat, într-un comunicat dat publicităţii vineri, că planurile FIFA de modificare a calendarului meciurilor internaţionale reprezintă o încălcare a obligaţiilor legale şi că a urmărit cu mare îngrijorare lansarea de către for a unor campanii de PR prin care încearcă să impună reforme, în special introducerea Cupei Mondiale la fiecare doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pe lângă faptul că a lipsit o consultare reală, după cum au subliniat mulţi în ultimele zile, propunerile FIFA ar duce la un impact direct şi distructiv asupra fotbalului la nivel de echipe de cluburi, atât intern cât şi internaţional. În plus, propunerile ar pune sănătatea şi binele jucătorilor în pericol. Ar dilua valoarea competiţiilor la nivel de echipe de club şi la naţionale”, se arată în comunicat.

ECA a subliniat că orice decizie legată de viitor poate fi luată doar cu acceptul cluburilor şi ţinându-se cont de binele jucătorilor, dar şi cu respectarea obligaţiilor legale.

“Pe scurt, modificarea calendarului meciurilor internaţionale trebuie să se bazeze pe consens, pe echilibru în ceea ce priveşte interesele părţilor, după o consultare onestă şi în detaliu – nu pur şi simplu impusă doar în interesul FIFA, cu o serie de campanii de PR”, a conchis ECA.

Luni, FIFA a anunţat că va organiza, la 30 septembrie, o consultare online cu asociaţiile sale membre cu privire la controversatul plan de a găzdui Cupa Mondială la fiecare doi ani.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a promis că o decizie va fi luată până la sfârşitul anului.

Posibilitatea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, în loc de patru ani, este un proiect luat în considerare de FIFA de câteva luni. Un grup de lucru condus de antrenorul Arsene Wenger examinează cum ar trebui să arate programul meciurilor în următorii ani. Potrivit fostului manager al clubului Arsenal, ar trebui să existe o importantă competiţie internaţională în fiecare an: o ediţie a Cupei Mondiale la fiecare doi ani, alternând cu campionatele continentale precum Euro.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a exprimat deja împotriva proiectului, la fel ca numeroase organizaţii ale suporterilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.