Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, vineri, ca gruparea Dinamo să fie penalizată cu 15.000 de lei şi FC Steaua cu 10.000 de lei, ca urmare a problemelor semnalate la derbiul disputat pe Arena Naţională, în etapa a XVIII-a a Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 15.000 lei. În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d. din RD, se sancţionează clubul FC Steaua cu o penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată pe site-ul LPF.

Articolul 82 al Regulamentului Disciplinar face referire la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor. Articolul 83.2.d prevede următoarele:  "Aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau  spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000  la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei".

Meciul de miercuri, de pe Arena Naţională, a început cu aproximativ zece minute întârziere. Cu câteva secunde înainte de începutul meciului, nocturna s-a stins iar fanii dinamovişti, care au desfăşurat o cortină ridicată pe scripeţi, au aprins luminiţe roş-albe, fiind proiectate pe cortină imagini din istoria clubului dinamovist.

Comisia de Disciplină a mai decis, vineri, ca fotbaliştii eliminaţi în etapa a XVIII-a, Fernando Llorente (Poli Timişoara), Andrei Miron (FC Botoşani), Cătălin Golofca (FC Botoşani) şi Radu Zaharia (Gaz Metan Mediaş) să fie suspendaţi un joc şi penalizaţi cu câte 740 de lei. De asemenea eliminat în etapa trecută, Aleksandar Susnjar, de la Gaz Metan Mediaş, a fost suspendat trei jocuri şi penalizat cu 4.000 de lei pentru comportare violentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.