Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că nouă oraşe şi-a exprimat intenţia de a organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele nouă oraşe sunt următoarele: Graz (Austria), Calgary (Canada), Cortina d'Ampezzo şi un proiect comun Milano-Torino (Italia), Sapporo (Japonia), Stockholm (Suedia), Sion (Elveţia) şi Erzurum (Turcia). Acestea au înaintat dosare pentru o primă fază de discuţii, care se va încheia în octombrie.

După aceasta, oraşele vor prezenta dosarele de candidatură, iar organizatoarea JO-2026 va fi desemnată în septembrie 2019.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Salut sincer interesul manifestat de comitetele olimpice naţionale şi de oraşele care doresc JO de iarnă. Ceea ce ne dorim în final este de a alege cel mai bun oraş posbil pentru a găzdui cele mai bune jocuri olimpice pentru cei mai buni sportivi ai planetei", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, mulţumit de numărul mare de oraşe interesate.

Pentru JO din 2022 au candidat doar Beijing şi Almatî (Kazahstan), câştigătoare fiind desemnată capitala chineză, care a găzduit şi JO de vară din 2008.

Ultima ediţie a JO de iarnă a avut loc în februarie, în Coreea de Sud, la Pyeongchang.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.