Oficiali ruşi au declarat duminică că Ucraina a tras cu nouă rachete balistice tactice americane ATACMS în Crimeea şi a atacat regiunile ruseşti cu cel puţin 60 de drone, într-un atac major care a forţat o rafinărie de petrol din sudul Rusiei să oprească operaţiunile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apărarea antiaeriană rusă a doborât nouă rachete americane ATACMS deasupra Crimeei, împreună cu 57 de drone deasupra regiunii Krasnodar din Rusia şi trei drone deasupra regiunii Belgorod, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Oficialii locali au declarat că şase drone s-au prăbuşit pe locul unei rafinării de petrol din Slaviansk, în regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Agenţia de ştiri Interfax a relatat că rafinăria şi-a oprit lucrările după atac.

Rafinăria Slaviansk este o fabrică privată cu o capacitate de procesare a 4 milioane de tone de petrol pe an, aproximativ 1 milion bpd.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului despre atacuri.

Rusia a raportat o creştere a atacurilor ucrainene asupra teritoriului său de la deschiderea unui nou front în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, la începutul acestei luni.

Preşedintele Vladimir Putin spune că Rusia creează acolo o zonă tampon pentru a proteja Rusia de astfel de atacuri, despre care Rusia afirmă că riscă să declanşeze un război mai larg între Rusia şi Occident, dacă Ucraina foloseşte arme occidentale.

Forţele ruse au capturat satul Staritsia din regiunea Ucrainei Harkov şi au învins unităţi ucrainene de-a lungul frontului, inclusiv în regiunea Sumi, a anunţat Rusia sâmbătă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.