Kobe Bryant a fost inclus oficial, sâmbătă seară, în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, informează CNN. Ceremonia trebuia să aibă loc în august 2020, după decizia din luna aprilie a aceluiaşi an, dar a fost amânată pentru acest 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-aş dori ca soţul meu să fie aici pentru a accepta acest premiu incredibil. El şi Gigi meritau să fie aici pentru a asista la acest lucru. Gigi ar fi fost atât de mândră să-şi vadă tatăl înscris în Hall of Fame-ul baschetului. Nu va mai exista niciodată cineva precum Kobe. Kobe era unic. Era special, era umil în afara terenului, dar era cu adevărat o celebritate", a declarat soţia lui Bryant, Vanessa, la ceremonie, având alături o altă legendă a baschetului, Michael Jordan.

"Felicitări, iubitule! Toată munca ta şi toate sacrificiile au dat roade. Ai reuşit! Acum eşti în Hall of Fame. Eşti un adevărat campion. Nu eşti doar un MVP, eşti un <mare> din toate timpurile. Sunt atât de mândru de tine. Te iubesc pentru totdeauna", a mai spus ea.

Printre cei nouă foşti jucători incluşi sâmbătă s-au numărat fostul atacant al Minnesota Timberwolves şi Boston Celtics, Kevin Garnett şi fostul atacant al San Antonio Spurs Tim Duncan, care a rememorat că a jucat împotriva colegilor săi de Hall of Fame, Garnett şi Bryant.

"Eşti cel mai bun când te confrunţi cu cei mai buni. Vreau să-i mulţumesc regretatului, marelui Kobe Bryant, lui KG. Băieţi, voi aţi scos din mine tot ce este mai bun şi asta mi-a adus tot ce este mai bine pentru mine. Vă mulţumesc, băieţi!", a spus Duncan.

Fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui de 13 ani, Gianna, şi alte şapte persoane au încetat din viaţă, la 26 ianuarie 2020, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA, a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

Datorită talentului său, Bryant a intrat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni şi 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată.

Kobe Bryant s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuţi ca jucător al echipei Los Angeles Lakers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.