La mai puţin de o lună înainte de Cupa Mondială din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), Human Rights Watch (HRW) a publicat, luni, un raport care menţionează cazuri de detenţie şi maltratare de către poliţia qatariotă a mai multor membri ai comunităţii LGBTQ, în ultimii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

HRW spune că a "documentat şase cazuri de bătăi severe şi repetate şi cinci cazuri de hărţuire sexuală în custodia poliţiei între 2019 şi 2022, dintre care cel mai recent a fost în septembrie".

ONG-ul prezintă în raport mărturia a patru transgenderi, o bisexuală şi un homosexual care dezvăluie că au fost deţinuţi într-o închisoare subterană şi că au fost victime ale hărţuirii verbale, agresiunii de diferite tipuri, precum şi bătăilor violente şi repetate, de agenţi ai Departamentului de Securitate Preventivă al Ministerului de Interne al Qatarului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, ei raportează că aceiaşi agenţi i-au constrâns să-şi deblocheze telefoanele pentru a obţine informaţii despre contactele lor din comunitatea LGBTQ.

Potrivit AFP, un purtător de cuvânt al guvernului Qatar a respins acuzaţiile HRW, amintind „angajamentele Qatarului faţă de drepturile omului pentru toţi”. Afirmaţii care nu au convins ONG-ul care acţionează într-o ţară în care relaţiile sexuale în afara căsătoriei şi homosexualitatea sunt interzise şi se pedepsesc cu închisoare.

HRW a cerut statului Qatar „să pună capăt maltratării membrilor comunităţii LGBTQ”, dar şi FIFA şi lumea fotbalului să facă presiuni asupra Qatarului pentru a iniţia reforme.

FIFA a comunicat că steaguri curcubeu ale comunităţii LGBTQ vor fi permise pe stadioanele Cupei Mondiale, scrie lequipe.fr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.