Societatea Hawkeye, care asigură tehnologia video pe linia porţii în Premier League, şi-a cerut scuze pentru nesemnalizarea unui gol marcat de oaspeţi, în meciul Aston Villa - Sheffield United, scor 0-0, primul disputat în Anglia după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portarul echipei Aston Villa, Orjan Nyland, a intrat cu mingea în poartă, după o lovitură liberă executată de Oliver Norwood, în minutul 42. Arbitrul Michael Oliver nu a primit semnalul care indică un gol, dar reluările TV au arătat că mingea a trecut cu toată circumferinţa linia porţii.

Hawkeye a precizat că "îşi cere scuze fără rezerve" şi a recunoscut că mingea a trecut linia porţii. Compania a adăugat că a fost prima dată când a apărut o astfel de eroare în peste 9.000 de meciuri în care a fost folosit sistemul Goal Line. Hawkeye a explicat că toate cele şapte camere amplasate în tribune care supraveghează linia porţii au fost obturate de portar, de un fundaş sau de bară. Hawkeye a adăugat că sistemul a fost testat înaintea meciului, iar arbitrul şi asistenţii săi au confirmat că funcţionează.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Hawkeye îşi cere scuze fără rezerve faţă de Premier League, Sheffield United şi de toată lumea afectată de acest incident", au precizat reprezentanţii companiei.

Aston Villa a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, miercuri, pe teren propriu, cu Sheffield United, într-o restanţă din etapa a XXVIII-a.

Acesta a fost primul meci oficial jucat în Anglia, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, la 13 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.