CSM Bucureşti şi-a asigurat, sâmbătă, al şaptelea titlu naţional, după victoria cu CSM Târgu Jiu, din antepenultima etapă a Ligii Naţionale. Conducerea urmează să anunţe la finalul sezonului dacă va mai continua cu antrenorul Adrian Vasile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM Bucureşti a învins CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27 (15-13) şi a adunat 67 puncte în clasament, cu 7 mai multe decât a doua clasată, vicecampioana Rapid Bucureşti, cu două etape înainte de final.

În schimb, în Liga Campionilor, CSM a ratat pentru a şasea oară consecutiv calificarea la Turneul Final Four, în condiţiile în care accederea era obiectivul principal al sezonului pentru antrenorul Adrian Vasile.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Conducerea CSM s-a întrunit imediat după această ratare, însă nu a comunicat oficial vreo decizie privind continuarea sau nu a a colaborării cu Adrian Vasile, care a antrenat echipa din toamna lui 2019 şi nu a reuşit nicio calificare la Turneul Final Four, în pofida investiţiilor majore făcute în transferul de jucătoare.

CSM Bucureşti a jucat ultima dată în faza finală a Ligii Campionilor în 2018, când a obţinut bronzul continental, după ce în 2016 cucerea în premieră trofeul.

Pe plan intern, CSM Bucureşti, cu Adrian Vasile antrenor, a cucerit patru trofee Cupa României (2019, 2022, 2023, 2024), trei Supercupe (2019, 2022, 2023) şi două titluri naţionale (2021, 2023), la care se va adăuga şi cel din 2024 la finalul sezonului.

În Liga Campionilor, echipa a ”bifat” doar eliminări în sferturi, începând din 2019.

În ceea ce priveşte parcursul intern, CSM a cucerit al şaptea titlu naţional, după cele din 2015-2018, 2021 şi 2023. Acestor performanţe se adaugă şapte trofee Cupa României şi şase Supercupe.

În ultimele două etape ale stagiunii 2023-2024, CSM Bucureşti va juca în deplasare cu Gloria Buzău (15 mai), respectiv pe teren propriu, cu SCM Craiova (18 mai).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.