Guvernul spaniol a anunţat, joi, crearea unui comitet special pentru a superviza Federaţia de Fotbal a ţării (RFEF) până când forul va organiza noi alegeri, relaează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată "ca răspuns la criza din cadrul organizaţiei şi în apărarea interesului general al Spaniei", a precizat Consiliul Naţional al Sportului (CSD), care este agenţia guvernamentală responsabilă cu sportul.

Decizia vine după luni de scandaluri, inclusiv o anchetă de corupţie şi un sărut forţat al fostului şef al RFEF Luis Rubiales pentru jucătoarea Jenni Hermoso la ceremonia de premiere de după finala Cupei Mondiale feminine.

"Guvernul spaniol a luat această decizie pentru a corecta situaţia gravă pe care o traversează RFEF şi pentru a permite organizaţiei să înceapă o perioadă de regenerare", a menţionat CSD. "Această Comisie de supraveghere, normalizare şi reprezentare va fi condusă de persoane independente şi de prestigiu".

Spania încearcă să treacă peste o serie de scandaluri în cadrul RFEF, în timp ce se pregăteşte să fie coorganizatoare a Cupei Mondiale din 2030.

Investigaţiile privind un caz de corupţie de mai multe milioane de euro în timpul mandatului lui Rubiales au dus la concedierea altor conducători ai RFEF, după ce poliţia a efectuat luna trecută percheziţii la sediul central din Madrid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.