Ministrul Sportului, Eduard Novak, consideră că rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştiu dacă am fost primul ministru al sportului care a participat vreodată la Jocurile Olimpice de iarnă, însă am considerat că este foarte important să fiu prezent acolo.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Înainte de toate, aş dori să felicit sportivii care au concurat şi au reprezentat cu cinste ţara. Rezultatele au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum.

Am tras însă câteva concluzii importante.

1. Ţările care au reuşit să câştige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi dezvoltarea sportului.

2. Unele ţări au ţintit doar sporturile unde se pot câştiga multe medalii: patinaj viteză, bob şi sanie, schi fond, biatlon.

3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote.

4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forţă şi în sporturile de iarna.

Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii şi copiii noştri nu au aceleaşi şanse, deşi ar putea să aibă aceleaşi rezultate.

Dacă în următorii 4 ani reuşim investiţii în infrastructură şi antrenori, cu siguranţă în următorii 10-20 de ani vom avea şi rezultate semnificative", a scris Novak, pe Facebook.

Delegaţia României a avut 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar cel mai bun rezultat a fost locul 9 ocupat în proba de sanie - ştafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Creţu, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.