Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, vineri, ca grupările care sunt organizate ca asociaţii nonprofit să aibă posibilitatea să se transforme în societăţi pe acţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Începând de anul următor, toate cluburile care vor aplica pentru licenţa de Liga 1 vor trebui să aloce cel puţin 7.5 la sută în centrul de copii şi juniori, 7.5 la sută din veniturile din exploatare totală. Totodată, am luat o decizie cu impact asupra a opt cluburi din Superligă, cluburi care sunt organizate ca asociaţii nonprofit. Aceste cluburi vor avea posibilitatea ca de acum înainte în pauza dintre sezoanele competiţionale să-şi transfere licenţa de Liga 1. Sub anumite condiţii. Una este că noua entitate, care trebuie să fie o societate pe acţiuni, trebuie să fie continuatoarea din puncte de vedere sportiv. Totodată, noua entitate trebuie să păstreze sediul şi implicit stadionul pe care se vor organiza meciurile. Noua entitate trebuie să fie una nou înfiinţată, autorizată de către MTS şi să nu fi dezfăşurat nicio activitate până la momentul respectiv. Prin această intervenţie dăm posibilitatea cluburilor care sunt asociaţii nonprofit de drept privat să se transforme în societăţi pe acţiuni”, a explicat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Burleanu a mai spus că o echipă care aplică pentru licenţa de Liga 1 va trebui să aibă patru echipe de juniori în categoriile de vârstă U15, U16, U17 şi liga de tineret, trei echipe de juniori la U11, U13 şi U14 şi o echipă de juniori la U10.

Deciziile Comitetului Executiv al FRF:

  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de sustenabilitate financiară cu menţiunea că la art. 16.05 lit. a se adaugă că este necesar ca noua entitate să păstreze sediul în aceeaşi localitate cu clubul care a primit licenţa şi că va continua utilizarea denumirii şi siglei clubului care a primit licenţa.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară şi de luare a deciziilor de sancţionare a cluburilor licenţiate de Superliga.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor pentru participarea la UEFA Women’s Champions League.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul privind procedurile comisiilor pentru acordarea licenţei cluburilor.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării jocurilor contând pentru Turul 1 de calificare al Campionatului European UEFA WU19 (lot feminin U19).
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării Turneului de calificare la care va participa echipa naţională U17 a României.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării jocului amical dintre echipele naţionalele U18 ale României şi Italiei.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării jocului dintre naţionalele U20 ale României şi Germaniei.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea de distribuire a sumelor reprezentând drepturi de televizare şi subvenţie pentru cluburile participante în Liga 2, sezon 2023/2024, precum şi perioadele calendaristice când acestea vor fi achitate cu menţiunea că plăţile vor fi condiţionate de încasările de la partenerii FRF.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi clarificările dispoziţiilor art. 15 alin. 1 şi alin. 2 din RSTJF, acestea urmând a intra în vigoare începând cu data de 01.12.2023.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi propunerile Şcolii Federale de Antrenori privind valoarea taxelor de curs pentru obţinerea licenţelor UEFA Goalkeeper A – 4.500 lei şi UEFA Goalkeeper B – 3.500 lei.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi modificările aduse Regulamentului Competiţiei „Interliga de iarnă”.
  • Ia act de prezentarea Regulamentului de clasificare a fotbalului amator.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi taxele stabilite de Comisia Centrală a Arbitrilor pentru participarea arbitrilor la concursurile de promovare pentru Liga 2 şi Liga 3.
  • Ia act de solicitarea formulată de FC Rapid 1923 cu privire la modificarea perioadelor de transferuri de jucători.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi proiectele ce se vor desfăşura prin intermediul programului Hattrick al UEFA, respectiv:
    • Refacerea zonei de recuperare sportivă aflată la demisol Hotel Mogoşoaia şi
    • Sistemul de sonorizare, video şi iluminat din Sala Nicolae Dobrin
  • Aprobă cu unanimitate de voturi proiectul “We bring football closer to the community” (Harta Fotbalului Românesc) – FIFA Forward.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.