Jucătorul echipei Reims, Junya Ito, acuzat de agresiune sexuală în Japonia, nu a fost convocat în lotul Japoniei pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială împotriva Coreei de Nord, deoarece selecţionerul său doreşte să îl "protejeze".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Gândindu-mă la impactul asupra familiei sale, care este cel mai important lucru, am considerat că este mai bine să nu-l convoc acum", a declarat selecţionerul Japoniei, Hajime Moriyasu, citat de presa locală.

În februarie, Ito a părăsit în grabă Cupa Asiei din Qatar, după ce poliţia japoneză a anunţat că a deschis o anchetă în acest sens.

Potrivit presei japoneze, faptele de care este acuzat fotbalistul au avut loc într-un hotel din Osaka (vestul Japoniei) în iunie 2023, după un meci dintre Japonia şi Peru.

Extrema în vârstă de 31 de ani, care a ajuns la Reims în 2022 şi este titular în Ligue 1, a depus plângere împotriva celor două femei care îl acuză, cerând daune de 200 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro).

Deşi Ito a fost susţinut de clubul său şi şi-a recăpătat locul de titular la Stade de Reims, selecţionerul Japoniei, Hajime Moriyasu, nu l-a inclus în lotul care va înfrunta Coreea de Nord la Tokyo, pe 21 martie, şi apoi la Phenian, cinci zile mai târziu, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026.

Moriyasu a declarat că a vrut să-l convoace, dar a ales să nu o facă pentru a-l "proteja".

"Am încercat să-mi imaginez cum ar fi fost atmosfera din jurul lui în Japonia şi nu cred că i-ar fi permis să trăiască şi să joace fotbal în linişte", a declarat Moriyasu, citat de presa japoneză. "Nu cred că întreaga echipă ar fi putut să lucreze liniştită".


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.