Circulaţia trenurilor se desfăşoară cu întârzieri, duminică, pe raza regionalelor CFR Iaşi, Braşov şi Craiova din cauza unor şine rupte în urma temperaturilor extreme. Pe două tronsoane din cadrul Regionalei Iaşi, Leşu Ilvei-Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei-Coşna, se menţine restricţia de viteză de 50 de kilometri pe oră. Duminică după-amiază, se înregistrează întârzieri din cauza şinelor rupte pe raza regionalelor Iaşi, Braşov şi Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - CFR SA informează că, duminică după-amiază, traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulaţie.

La ora 12:00, temperaturile înregistrate erau cuprinse între -9°C la Braşov şi -2°C la Bucureşti, iar stratul de zăpadă măsura între 10 şi 20 de centimetri.

”Reamintim faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi, Braşov şi Craiova defecţiuni ale liniilor CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat pe un singur fir, generând întârzieri minime. Personalul CFR SA a intervenit operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să fie asigurată continuitatea în circulaţia trenurilor. La această oră doar pe raza Sucursalei Regionale CF Iaşi, Braşov şi Galaţi mai sunt secţiuni afectate de şine rupte, iar circulaţia trenurilor se realizează pe un singur fir, fără a se înregistra însă întârzieri majore, personalul feroviar acţionând la faţa locului pentru remediere”, arată sursa citată.

De asemenea, pe raza SRCF Iaşi, pe distanţa Leşu Ilvei - Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei - Coşna se menţine restricţia de viteză de circulă 50 km/h.

Potrivit CFR SA, pe raza Sucursalelor Regionale CF afectate de vremea nefavorabilă, Bucureşti, Galaţi, Iaşi şi Braşov, sunt activate Comandamentele locale, alcătuite din personal linii şi instalaţii (136 salariaţi), care au intervenit şi intervin operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, duminică dimineaţă, că traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulaţie.

”Menţionăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iaşi, Braşov şi Craiova) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a arătat sursa citată.

De asemenea, pe raza SRCF Iaşi, pe distanţa Leşu Ilvei-Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei-Coşna se menţine restricţia de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Pe distanţa Drăgăneşti – Fărcaşele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricţia de viteză de 30 kilometri pe oră.

Potrivit sursei citate, întârzierile înregistrate în circulaţia trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricţiile de viteză introduse în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecţiuni ale liniilor CF (şine rupte).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.