Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis să suspende pentru ziua de joi cursurile în toate şcolile din judeţ, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului. O decizie similară a fost luată de autorităţile din judeţul Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Autorităţile din judeţul Botoşani au decis suspendarea cursurilor şcolare joi, în toate unităţile de învăţământ din judeţ.
 
Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Sunt probleme foarte mari atât în mediul urban, dar în special în mediul rural. Utilajele de deszăpezire nu fac faţă cantităţilor mari de zăpadă spulberată. Meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită, existând riscul ca drumurile să fie blocate. Trebuie să ne gândim în primul rând la siguranţa cetăţenilor. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să se închidă”, a declarat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.
 
Potrivit acestuia, toate utilajele disponibile vor interveni astfel încât să fie menţinute drumurile deschise, iar dacă acest lucru nu este posibil, se va lua decizia de închidere.
 
”Am cerut să se acorde o atenţie sporită pentru cazurile medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situaţii vor fi priorităţile tuturor instituţiilor în această perioadă”, a precizat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi. 
 
De asemenea, la ora 16.00, existau probleme cu alimentarea cu energie electrică în 41 de localităţi din judeţul Iaşi, fiind afectaţi aproape 9.000 de consumatori. Reprezentanţii Delgaz Grid au transmis că au 12 echipe în teren şi că se intervine în mai multe zone ale judeţului. 
 
”Am solicitat tuturor instituţiilor să fie în alertă în toată această perioadă şi fiecare să intervină rapid”, a adăugat prefectul de Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.