Ministerul de Interne a anunţat, duminică seara, un nou rector la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, generalul de brigadă Liviu Uzlău, după demiterea lui Claudiu Chindriş, în urma scandalului legat de condiţiile în care învăţau studenţii din Academie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne a decis împuternicirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza,, a domnului general de brigadă Liviu Uzlău, a anunţat ministerul într-un comunicat oficial. 

Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Claudiu Chindriş, a fost demis de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, după ce  sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţi ai acestei instituţii vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ.

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă.  Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, au scris reprezentanţii sindicatului Europol, sâmbătă după amiază, pe Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.