Un nou caz de boală Lyme a fost confirmat în judeţul Argeş la un bărbat în vârstă de 27 de ani, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu această boală după ce au fost muşcaţi de căpuşe ajungând la trei. Autorităţile aşteaptă rezultatul analizelor pentru încă două persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analizele de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienţii suspectaţi de boală Lyme după ce au fost muşcaţi de căpuşe confirmă existenţa bolii în cazul unui bărbat de 27 de ani din localitatea Ungheni, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Adrian Stoica.

Acesta este al treilea pacient muşcat de căpuşe în judeţul Argeş în cazul căruia se confirmă boala Lyme. Anterior, analizele au ieşit pozitive pentru o femeie de 70 de ani şi un bărbat de 44 de ani, ambii din Piteşti. Bărbatul din Ungheni este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Piteşti.

În cazul unui alt pacient existenţa bolii a fost infirmată, iar autorităţile aşteaptă rezultatele analizelor pentru alte două persoane care au fost muşcate de căpuşe. 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, declara că primul caz de îmbolnăvire a fost cel al femeii de 70 de ani, care a fost internată la Institutul "Matei Balş" şi pentru care boala a fost confirmată.

Cel de-al doilea bolnav este internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Piteşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.