Un alt detaşament de pompieri români, format din 90 de persoane, va fi transportat, vineri, de Forţele Aeriene Române în Grecia. Aeronavele vor aduce în ţară 92 de pompieri care au participat la stingerea incendiilor de pădure din această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unor misiuni de transport, vineri, cu o aeronavă C-130 Hercules şi cu o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, a 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care îi vor schimba pe colegii lor din modulul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure dislocat deja de ţara noastră în Republica Elenă, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MApN.

La întoarcerea din Atena, aeronavele vor aduce în ţară 92 de pompieri care au acţionat pentru stingerea incendiilor recente de pădure din Grecia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Specialiştii din cadrul IGSU acţionează în Grecia ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autorităţile elene prin portalul informaţional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecţie civilă al UE, ca urmare a situaţiei create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate. Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situaţii de urgenţă, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.