Primarul Timiăoarei Dominic Fritz a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Municipal din Timişoara, ca urmare a declaraţiilor apărute în spaţiul public făcute de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 - 2020, referitoare la facilităţi acordate clanului Cîrpaci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primarul Dominic Fritz a decis azi să trimită Corpul de Control al primarului la Spitalul Municipal din Timişoara. Măsura vine ca urmare a declaraţiilor apărute în spaţiul public făcute de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 - 2020”, anunţă miercuri Primăria Timişoara.

Conform sursei citate, Olimpia Oprea a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă alături de fostul primar Nicolae Robu, că, în perioada în care a condus Spitalul Municipal, familia Cârpaci ar fi beneficiat de mai multe analize RMN, în schimbul acordului pentru dezmembrarea terenului din vecinătatea unei secţii a spitalului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„M-am autosesizat în urma declaraţiilor publice ale doamnei Oprea care a ocupat poziţia de manager al Spitalului şi încă este angajată acolo. Este inacceptabil acest troc cu servicii medicale la care oamenii obişnuiţi au termene de aşteptare de luni de zile. În funcţie de ceea ce vom descoperi, voi merge până la capăt şi voi sesiza şi alte instituţii ale statului. Corupţia din sănătate e una de cea mai joasă speţă, pentru că se joacă direct cu vieţile oamenilor. În ceea ce priveşte deontologia demersului doamnei doctor mă aştept la o reacţie din partea Colegiului Medicilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Municipal se află în subordinea Municipalităţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.