USR, afirmă, în urma declaraţiilor făcute într-o conferinţă de presă, de fosta directoare a Spitalului Municipal din administraţia PNL, că timişorenii erau trimişi la privat pentru RMN-uri, cei din clanul Cârpaci - care au ocupat abuziv mai multe clădiri în zona centrală a Timişoarei - le obţineau gratis şi peste rând. În acest context, USR precizează că, în 2022, clanul Cârpaci a cerut 200.000 de euro pentru acces la şantierul ORL, pe un teren domeniu public, controlat ilegal de Cârpaci, iar Primăria consudă de Domunic Fritz s-a adresat Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Într-o conferinţă de presă, susţinută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timişoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administraţia PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că a oferit familiei Cârpaci RMNuri, gratis şi peste rând, ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul oraşului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După ce Nicolae Robu i-a cerut pe un ton ridicat să tacă, Olimpia Oprea, în prezent şefa femeilor PNL, nu s-a putut abţine şi a făcut următoarea declaraţie: ˝Vladimir Cârpaci, cu care am făcut dezmembrarea terenului înainte de a depune proiectul la Balneo, câte RMN-uri şi-a făcut domnul Cârpaci ca să fie de acord cu dezmembrarea, nici nu ştiţi domnule primar, cu toată familia˝”, relatează USR.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Într-o explicaţie transmisă ulterior, Olimpia Oprea a continuat să vorbească despre favorurile făcute Cârpacilor, fără să realizeze că fapta ei este cel puţin imorală, consideră cei de la USR.
 
˝Referitor la programările la RMN-uri, fostul manager al Spitalului Municipal Timişoara susţine că cei din familia Cârpaci se prezentau adesea cu urgenţe, cu diverse probleme de sănătate, şi o sunau pentru a o ruga să îi ajute cu programări˝, a transmis Olimpia Oprea presei locale. 
 
În replică, USR explicîă modul în care a procedat administraţia condusă de Dominic Fritz, care, în 2022, când clanul Cârpaci a cerut 200.000 de euro pentru acces la şantierul ORL, pe un teren domeniu public, controlat ilegal de Cârpaci, s-a adresat Justiţiei. În ciuda presiunilor şi şantajului, primarul Dominic Fritz a cerut prin ordonanţă preşedinţială să aibă acces pe terenul oraşului şi a obţinut victoria. 
 
˝Este absolut revoltător că timişorenii erau trimişi la privat pentru RMN-uri, să scoată bani din buzunar, sau erau ţinuţi pe o lungă listă de programări, în timp ce Cârpacii obţineau RMNuri gratis şi peste rând de la Olimpia Oprea fosta directoare de la Spitalul Municipal.  Aceasta este diferenţa între administraţia condusă de Dominic Fritz şi administraţia lui Nicolae Robu. Cel din urmă făcea favoruri Cârpacilor ca să rezolve o problemă, în timp ce administraţia Fritz s-a adresat Justiţiei. Ceea ce Nicolae Robu obţinea prin RMNuri peste rând, Dominic Fritz a obţinut în instanţă, cu legea în mână. 
Nici nu este de mirare că familia Cârpaci a ocupat ilegal casa din Loga 52 încă 7 ani după ce judecătorii constataseră că au obţinut-o prin fals. Pentru că între administraţie şi clanuri exista o relaţie de complicitate, gen o mână spală pe alta, favor contra favor.˝, transmite USR Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.