Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat, vineri, în legătură cu decesele suspecte din secţia de ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon, că a ancheta instituţiei pe care o conduce este în derulare şi toate procedurile vor fi desfăşurate cu celeritate. Cătălina Poiană a menţionat că cel mai important element este stabilirea adevărului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Colegiul Medicilor din Bucureşti a declanşat cercetarea procedurală care este condusă de departamentul de jurisdicţie profesională al Colegiului Medicilor din Bucureşti şi ancheta este în derulare. Cu certitudine, toate aceste proceduri vor fi derulate cu celeritate. Vreau să precizez faptul că un reprezentant al Colegiului Medicilor din municipiul Bucureşti, la solicitarea Ministerului Sănătăţii a participat astăzi şi participă la acţiunile derulate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de Comisia Internă de anchetă a Spitalului Pantelimon”, a declarat, vineri, Cătălina Poiană.

Ea a adăugat că procedurile legate de îngrijirea pacienţilor au fost respectate.

“Ceea ce s-a verificat până în acest moment, respectiv procedurile legate de administrarea de terapie şi de îngrijirirea pacienţilor există, toate sunt în regulă în ceea ce priveşte procedurile. Restul datelor sunt în curs în verificare. Ceea ce vreau să transmit cu fermitate este faptul că adevărul trebuie stabilit şi că stabilirea adevărului reprezintă la ora actuală o prioritate şi este singurul lucru care poate să menţină încrederea în sistemul de sănătate. Suntem convinşi că stabilirea cu celeritate a adevărului în această situaţie este cel mai important element pe care toate aceste organisme care sunt implicate în procesul de cercetare îl au de făcut”, a mai afirmat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Cătălina Poiană a mai afirmat că cel mai important element este stabilirea adevărului.

“Vom derula aceste lucruri cu maximă celeritate. Vom face foarte rapid publice aceste rezultate pentru că cel mai important element este stabilirea adevărului. (...) Nu am primit în ultima perioadă niciun fel de sesizare legată de activitatea din secţia de ATI a Spitalului Pantelimon, nu avem niciun fel de plângere din partea aparţinătorilor sau familiilor pacienţilor aflaţi în această situaţie”, a transmis Cătălina Poiană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.