Numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţul Alba a crescut, în a doua săptămână a lunii ianuarie, de la 27 de cazuri câte erau în primele zile ale anului, la 67 de îmbolnăviri, arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba. Peste jumătate dintre bolnavii de gripă au fost internaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, miercuri, de DSP Alba, în săptămâna 8 - 14 ianuarie la nivelul acestui judeţ au fost înregistrat 67 de cazuri de gripă, 15 dintre pacienţi fiind internaţi. Numărul este  în creştere faţă de săptămâna anterioară, când au fost raportate 27 cazuri.
 
În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS), au fost raportate 2647 cazuri (cu 18,38% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară), dintre 22 internate.
 
Şi numărul de pneumonii a crescut faţă de prima săptămână a anului. Astfel, au fost înregistrate 604 cazuri (cu 35,73% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară), iar 82 dintre pacienţi au fost internaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.