Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că Guvernul a aprobat Strategia de vaccinare până în 2030 şi a precizat că aceasta nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea vaccinării. El a explicat că este o strategie care acordă sarcini instituţiilor publice şi medicilor să desfăşoare o activitate de informare şi să asigure resursele pentru vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cea de-a treia strategie se referă la vaccinare până în anul 2030. Aş vrea de la început să transmit un mesaj extrem de clar, nu are niciun fel de legătură cu obligativitatea vaccinării, deci nu prevede niciun fel de element legat de obligativitate. Dar este o strategie care acordă sarcini, dacă vreţi, instituţiilor publice, dar şi medicilor, corpului medical în general, în ceea ce priveşte desfăşurarea unei activităţi corecte de informare, să asigure resursele pentru vaccinare şi să putem, la fel ca şi predecesorii noştri, să ţinem în frâu bolile transmisibile, bolile infecţioase care pot fi prevenite prin vaccinare”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
 
El a adăugat că România trebuie să rămănă o ţară fără cazuri de poliomelită şi fără epidemii de rujeolă. 
 
“Referirile care au existat, tot aşa, mai mult în discuţii publice legate de atingerea unei ţinte de vaccinare, de exemplu de 95%, nu se referă la ţinta în sine, ci la faptul că dacă se atinge acea ţintă şi ea se atinge în mod constant an de an, atunci riscurile pentru populaţie, în general, şi pentru copii în mod special, de a se îmbolnăvi, sunt foarte, foarte reduse sau inexistente. Noi trebuie să ne păstrăm statusul de ţară fără poliomielită. Trebuie să ne păstrăm statusul de ţară fără epidemii de rujeolă, fără epidemii de rubeolă şi trebuie să oferim o şansa femeilor din România prin vaccinarea împotriva infecţiei cu papilomavirus. Despre asta este vorba, despre nimic altceva şi orice fel de altă interpretare nu are legătură cu realitatea”, a mai transmis Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.