Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că masca purtată de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, duminică, la Constanţa, în cadrul ceremoniei de sosire din misiune a unei nave militare, este una textilă. Rafila susţine că măştile textile, folosite până de curând au protejat într-o mică măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă persoanele care au purtat până acum masca textilă au fost puse în pericol.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
“Pe măsură ce transmisibilitatea unui virus creşte, şi măsura pe care o iei să ai o barieră, că e o barieră mecanică, nu este altceva, e bine ca această barieră să fie cât mai etanşă. Ori o mască textilă e foarte variabilă în primul rând calitatea şi gradul de filtrare. Mai este un element, dacă la tulpina Alfa aveam o transmisibilitate să spunem de trei, adică rata de reproducere bazală, fără să faci nimic, era de trei, aici ne apropiem de 15. La Delta era de şapte-opt. (…) Cred că i-a protejat în mică măsură”, a precizat Alexandru Rafila.
 
El a precizat că multă lume poartă masca incorect.
 
“Multă lume poartă mască incorect, de exemplu. Sunt foarte multe persoane care poartă mască incorect, nasul afară, practică eficacitatea filtrării într-o astfel de situaţie şi respectiv protecţia pentru cel cu care acea persoană intră în contact este nulă”, a transmis ministrul Sănătăţii.
 
Apoi, lui Alexandru Rafila i-a fost aratată o fotografie care îl înfăţişa pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, purtând o mască neagră, având imprimat tricolorul şi a fost întrebat de tip de mască este.
 
“Cred că este o mască textilă după cum arată. Nu ştiu să vă spun ce tip de mască este, dar pare o mască textilă. Deci, dacă e o mască textilă are aceeaşi eficacitate”, a explicat Alexandru Rafila.
 
El a întrebat apoi şi când a fost utilizată masca respectivă.
 
Vasile Dîncu a purtat masca textilă de culoare neagră, duminică, la Constanţa, la ceremonia de sosire dintr-o misiune internaţională a unei nave militare.
 
Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu vor mai fi permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.