Aproximativ 50.000 de oameni au participat, duminică seară, la unul dintre cele mai mari proteste din istoria modernă a oraşului, mulţimea manifestând faţă de cele mai recente acţiuni ale membrilor Guvernului, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, de unde au pornit în marş pe principalele artere ale oraşului. În jurul orei 23:30, au plecat din piaţă şi ultimii participanţi la manifestaţie, protestatarii promiţând că se vor întoarce şi luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a şasea zi de proteste a început în jurul ore 18:30, când în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au sosit primii protestatari. Grupuri mari de oameni au venit atât din zona campusurilor studenţeşti, cât şi din marile cartiere ale oraşului. La ora 19.00, ora oficială pentru începerea manifestaţiei, anunţată şi promovată pe reţelele sociale, în Piaţa Unirii erau deja peste 5.000 de oameni.

Aceştia au venit cu pancarte pe care puteau fi citite mesaje adresate Guvernului, ministrului Justiţiei sau DNA. Cei mai mulţi dintre ei erau tineri şi copii, dar şi persoane de vârsta a treia, care au pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva coaliţiei parlamentare PSD - ALDE, cum ar fi: "PSD - Ciuma Roşie", "Dragnea nu uita, va veni şi vremea ta", "Iordache - demisia".

Protestul a fost "colorat” de o caracatiţă de hârtie pe ale cărei tentacule protestatarii au putut scrie mesaje adresate politicienilor, dar şi de o instalaţie de lasere cu care s-au proiectat mesaje şi lozinci pe faţada unei clădiri din piaţă.

În jurul orei 20.00, grupul care număra deja peste 40.000 de oameni a pornit în marş prin centrul oraşului pe un traseu de aproximtiv patru kilometri, atât cât şi măsura, de altfel, şi coloana de protestatari.

La ora 22.00, participanţii la manifestaţie au intonat Imnul Naţional, lucru care s-a întâmplat în toate marile oraşe în care astfel de mişcări au fost organizate.

În jurul orei 23:30, au plecat din Piaţa Unirii şi ultimii participanţi la manifestaţie, aceştia promiţând să se  întoarcă şi luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.